Elleri aşırı terleyen 17 yaşındaki Muhammed ameliyat olarak kurtuldu

Düzce'de yaşayan ve üniversite sınavına hazırlanan 17 yaşındaki Muhammet Yücebaş'ın elleri çocukluğundan bugüne dek aşırı terliyordu. Bu yüzden kimseyle tokalaşamayan ve özellikle sınavlarda büyük zorluk yaşayan genç ameliyatla iyileşti.

Elleri aşırı terleyen 17 yaşındaki Muhammed ameliyat olarak kurtuldu
Elleri aşırı terleyen 17 yaşındaki Muhammed ameliyat olarak kurtuldu
GİRİŞ 11.02.2022 17:15 GÜNCELLEME 11.02.2022 17:15
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Düzce’de yaşayan 17 yaşındaki Muhammet Yücebaş İzmir’de geçirdiği Endoskopik Torasik Sempatektomi (ETS) ameliyatı ile terleme sorunundan kurtuldu. Yücebaş, “Ellerim çok terlediği için büyük endişelerim vardı. Çünkü okulda verdiğim sınav kâğıtlarımda bile hocalarım sınav kâğıdım kurusun diye güneşe koyuyordu. Hayatımın geri kalanını etkileyecek böylesine önemli bir sınavda ellerimin aşırı terlemesi beni çok zor durumda bırakacaktı. Artık öyle bir derdim kalmadı. Sınava terleme problemim olmadan girebileceğim.” dedi.

Zeytinyağı tüketimi kanser riskini yüzde 31 oranında azaltıyorZeytinyağı tüketimi kanser riskini yüzde 31 oranında azaltıyor

KLAVYELERİM BOZULUYORDU

Elleri çok terlediği için uzun süre kalem tutamadığını söyleyen Yücebaş, “Aşırı el terlemesi tüm yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir problem. Örneğin küçükken ödevlerimi annem yapmak zorunda kalırdı. Bundan dolayı yazım da çok gelişmedi. Ellerim terlediği için klavye de kullanamıyordum. Klavyelerim ıslandığı için hep bozulurdu. Doktor eldiveni takardım klavye kullanırken. Kendimce çözümler üretirdim böyle. Birçok yere müracaat ettiğimde bana hep ter bezlerin çok çalışıyor, geçer diyerek geri gönderiyorlardı. Ben de bu hastalığımı araştırmaya başladım ve İEÜ Medical Park Hatanesi’nde kalıcı olarak bu hastalığın tedavi edilebildiğini öğrendim. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu tarafından ameliyatım gerçekleşti ve şu an çok memnunum. Ameliyattan sonra kendime geldiğimde direk avuçlarımı kontrol ettim ve kupkuruydu. Uzun zamandan sonra bu kuruluk hissi gerçekten güzel bir duygu. Ben bu sorunu yaşayan herkese bu ameliyatı olmasını öneriyorum.” şeklinde konuştu. 


 
AŞIRI TERLEME YÜZÜNDEN KAĞIT TUTAMIYORDU

Endoskopik Torasik Sempatektomi (ETS) ameliyatı hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu “Genç arkadaşımız ellerinde aşırı terleme şikâyeti ile bize başvurdu. Kâğıt tutamadığından bahsetti. Bu sene de üniversite sınavına gireceğini ve elleri terlediği için bu durumundan büyük endişe duyduğunu söyledi. Gençlerde maalesef aşırı terleme belli bir oranda oluyor. Genelde insanların sosyal hayatını kısıtlayan bir rahatsızlık. Elleri çok terlediği ve devamlı ıslak olduğu için yanında havlu, yedek çamaşır ile gezen hastalarımız dahi oluyor. Bu hastalık bazen koltuk altı, gövde, ayakları da tutuyor. Bankada çalışan bir memuru düşünün. İnsanlarla tokalaşmaktan imtina ediyor, kâğıt, senet, çek, para tutamıyor. Çünkü tuttuğu zaman elindeki su kâğıdı bozuyor. Sosyal yaşam kalitesini oldukça etkileyen bir hastalık. Bu hastalarımızı kalıcı olarak tedavi edebilmek için Endoskopik Torasik Sempatektomi (ETS) dediğimiz cerrahi yöntemi uyguluyoruz. Aşırı terleme problemi için en güncel ve kalıcı cerrahi tedavi yöntemidir. ETS ameliyatı ile terlemeyi kontrol eden sempatik sinir zinciri bulunup çok fazla terlemenin olduğu bölgeye ait olan kısım kesilir ya da ilgili bölgeye klips yerleştirilir. Kısacası vücudumuzda terlemeyi sağlayan boncuklarımız var. Onları etkisiz hale getirdiğimiz zaman bu sıkıntı ortadan kalkıyor ve terleme yok oluyor. İşlem 10-15 dakikalık kadar kısa bir işlem ama hastanın hazırlanması ile birlikte 1-2 saati buluyor. Ameliyat sonrası ise işler yolunda giderse hastamız ertesi gün taburcu oluyor.” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bende de 30 yaşından sonra koltuk altı terlemesi başladı. Yaz aylarında tişört çok kötü görünüyor. Ameliyat olsam bu da belki vücuduma başka etkiler yapar diye çekindiğimden artık kabullendim. Beyaz giymek, çok dar giyinmemek gibi çözümlerle idare ediyoruz...
    Cevapla
  • tunctunc 2 yıl önce Şikayet Et
    $ikayeti olan herkeze ALLAH´dan $ifalar dilerim...
    Cevapla
  • selim61 2 yıl önce Şikayet Et
    keşke olmasaydın kardeşim.10-15 gün sonra vücudunun diğer yerlerinde(göğüs,sırt,kalça,koltukaltında refleks terleme dediğimiz terleme başlarsa ki başlayacak,o zaman artık senin için bir daha geri dönüş olmayacak.senin dertten bende muzdariptim,2006 yılında oldum bu ameliyatı.ve hayatım bitti.16 yıldır gitmediğim doktor kalmadı.30 yakın alternatif tedavi denedim düzelmedi.şimdi sırtım kalçalarım göğsüm kışın ortasında bile sırılsıklam.umarım refleks terlemenin şiddeti benim ki kadar sende olmaz.yoksa insan içine çıkamazsın.ben 45 yaşında sürekli evde ve bekar olarak hayatımı sürdürüyorum.tabi buna sürdürmek denirse.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardes bende de ayni sorun var. Ancak 30 yasimdan sonra azalma egilimine girdi . 5 yil icinde de tamamen kayboldu sayilir . En azindan hayatimi etkileyecek kadar cok degil. Bir cok kisiden de 40 yaslarinda kendimiginden gittigini duydum . Sana sabir tavsiye ederim . Metobolizma hiziyla egzama sanirim dogru orantili ...
    Cevapla
  • birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Keşke her şey bu kadar basit olsa. Bende 2018 yılında ETS ameliyatı oldum. Ameliyattan yaklaşık 3 ay sonra refleks terleme başladı ve bunun çözümü yok. Ameliyat olacaklar bu riski göze alsınlar. Facebookta gruplar var bir araştırın. ter eliniz veya koltuk altı hairç heryerinizden çıkacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!