Canan Karatay: Mevsiminde tüketilmeyen domates kansere yol açabilir

Sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmemek hastalıklara neden olabiliyor. Canan Karatay mevsiminde tüketilmeyen domates için uyarıda bulunarak kansere yol açabileceğini açıkladı.

GİRİŞ 14.02.2022 06:31 GÜNCELLEME 14.02.2022 09:24
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Domates, yemeklerde ve salatalarda sık kullanılan bir sebze. Ancak domatesi mevsiminde tüketmemek kansere yol açıyor. Prof.Dr. Canan Karatay bu seferde mevsimi olan domatesler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

FAZLA MİKTARDA ŞEKER BULUNUYOR

Daha çok Haziran ve Temmuz aylarında tüketilen domateslerin vücutta ürik asit arşına neden olduğunu söyleyen Karatay, bu mevsimlerde domates tüketen kişilerin vücutlarında ürik asit ve şekerin daha fazla çoğaldığını açıkladı. Prof Karatay aynı zamanda yeşil fasulyede de fazla miktarda şeker bulunduğunu belirtti.

KANSERE YOL AÇIYOR

Canan Karatay bu mevsimde tüketilen domateslerin ilaçlı bir şekilde büyütüldüğünü, tarım zirai ilaçlarının da günümüz hastalıklarından kanserin en önemli tetikleyicisi olduğunu açıkladı.

DOMATESİN MEVSİMİ EYLÜL

Domateslerin tamamen yapay olduğunu söyleyen Karatay, şuan domatesin mevsimi olmadığını, asıl domates mevsimin eylül ayında olduğunu söyledi. Aynı zamanda da şunları ekledi:

"Yapay olarak her mevsim piyasaya sürülen sebzeler tehlikeli. Mevsiminde yiyeceksiniz diyorum. Şimdi bir bahçeniz varsa domateslerin kızarmadığını göreceksiniz halen yeşil. Eylül ayında doğal bir domates bulup kendi domatesinizi kış için hazırlayacaksınız."

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 32
  • Milletin Avukatı 2 yıl önce Şikayet Et
    Hoca doğru söylüyor. ! İyi düşünün ey millet, aşkımın, çocuğumun canı cekti diye kışın domates salatalık biber vs hemde pahasına aldırmadan yemek zorunda değilsiniz. yorumlarınızda denge yok.
    Cevapla
  • amper ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçim sıkıntısı stresi mi daha çok kanser yapar, haksızlık hukuksuzluk mu yoksa kışın yenilen domates mi, saygı değer hocam.
    Cevapla
  • osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Helalinden çalış, işinde sebaat et Allah'ın izni ile geçim sıkıntısı çekmezsin.
    Cevapla
  • ilhan 2 yıl önce Şikayet Et
    talep olmazsa arz da olmaz
    Cevapla
  • Evet 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın karatay zaten üretici sıkıntıda, kanser yapmayan ne kaldıki.
    Cevapla
  • İrfan 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah meyveleri sebzeleri hangi mevsimde yaratıyorsa, o mevsimde yemek en sağlıklısı. Güneş görmeyen, yapay yollarla, ilaçlarla, GDO'lu tohumlarla yetiştirilmiş sebze ve meyveleri tüketmemek gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?