Tedavi için 4 bin 900 kilometre yol katederek Afrika'dan Trabzon'a geldi

Batı Afrika ülkesi Mali'den yürüyememe ve sol bacakta şiddetli ağrı şikayetiyle Trabzon'da bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne başvuran 52 yaşındaki Fousseini Diakite yeniden yürümeye başladı

Tedavi için 4 bin 900 kilometre yol katederek Afrika'dan Trabzon'a geldi
Tedavi için 4 bin 900 kilometre yol katederek Afrika'dan Trabzon'a geldi
GİRİŞ 04.03.2022 12:20 GÜNCELLEME 04.03.2022 12:20

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne yürüyememe ve sol bacakta şiddetli ağrı şikâyetleri ile başvuran Diakite, daha önce ülkesinde birçok geleneksel yöntem denendiğini ancak şikâyetlerinin giderek daha da kötüleştiğini söyledi.

'Mahalle Bilim Kurulu' dediği arkadaşlarını dinledi, ameliyatı 30 yıl erteledi'Mahalle Bilim Kurulu' dediği arkadaşlarını dinledi, ameliyatı 30 yıl erteledi

DESTEKSİZ YÜRÜYEBİLMEYE BAŞLADI

Hastanın omurilik hastalıklarına yönelik manyetik rezonans görüntülemeleri değerlendirildiğinde, boyun omurilik kanalında dejeneratif ciddi darlıklar, bel bölgesinde ise yapılan enjeksiyonlar nedeni ile oluştuğu düşünülen omurgaları ve omurgalar arası eklemleri tutmuş enfeksiyon görüldü.  Hasta, Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği’nden Prof. Dr. Ertuğrul Çakır ve ekibi tarafından eş zamanlı olarak boyun ve bel omurga operasyonlarına alındı. Ameliyat sonrasında hastanın sol bacağındaki ağrının azaldığı ve erken dönemde desteksiz yürüyebilmeye başladığı görüldü.  

1 YILDIR YÜRÜYEMİYORDU

Prof. Dr. Ertuğrul Çakır, yaptığı açıklamada “Hastamız, kliniğimize başvurduğunda ciddi ağrısı vardı ve 1 yıldır yürüyemediğini öğrendim.  Omurilik ve sinir hasarının ciddiyetine bağlı olarak ameliyat sonrası her zaman yüz güldürücü sonuç elde edilemiyor olsa da bu hasta örneğinde olduğu gibi birçok hastamızın ameliyattan fayda görüp tekrar yürümeye başlamış olması bizi oldukça mutlu etmektedir” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi