Fırtınada zorunlu iniş yapan leyleklere Konya Büyükşehir'den balık ikramı

Konya'da olumsuz hava şartları sebebiyle zorunlu olarak araziye inen leylekler, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından balıkla besleniyor.

GİRİŞ 19.03.2022 20:29 GÜNCELLEME 19.03.2022 21:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Konya Büyükşehir Belediyesi, göç esnasında olumsuz hava şartlarından etkilenerek şehir merkezine inen leylekleri balıkla besliyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, son yılların en soğuk mevsiminin yaşandığını hatırlatarak, sevgi ve merhamet şehri Konya’da olumsuz hava şartlarından etkilenen doğadaki tüm canlılara kucak açtıklarını ifade etti. Göç esnasında Konya semalarından geçerken fırtınaya yakalanan ve şehir merkezine inmek zorunda kalan binlerce leyleğin beslenmesini de sağladıklarını kaydeden Başkan Uğur İbrahim Altay, “Misafirlerimiz, fırtınanın geçeceği süreye kadar şehrimizde konaklayacaklar. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak biz de leyleklerin aç kalmamaları için onları balıkla besliyoruz. Fırtına devam ettiği sürece misafirlerimizi beslemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“İLK DEFA BÖYLE BIR ŞEYLE KARŞILAŞIYORUZ”

Mahalle sakinlerinden Zeki Tuncer, leyleklerin Cuma günü bölgeye geldiklerini belirterek, “İlk önce ne yapacağımızı bilemedik ama sonra ekmek, su verdik. Bugün de Büyükşehir Belediyemiz sağ olsun balık getirdi. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyoruz. Leylekler ayrılıncaya kadar beslemeye devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz” dedi.

“CANBULAN” DA BÖLGEDE

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi’nin yaralı veya yardıma muhtaç hayvanlar için hizmete aldığı hayvan ambulansı “Canbulan” da herhangi bir olumsuzluk durumunda leyleklere müdahale etmek için bölgede hazır bekliyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • Ögrt 2 yıl önce Şikayet Et
    Leylekleri çok severiz. Bu sene havalar onları da şaşırttı. Konuklarımıza iyi bakalım.
    Cevapla
  • Hamdi 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun, güzel.
    Cevapla
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım razı olsun umarım tüm belediyelere örnek olur tüm hayvanlar için bu tür işler yapılır
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Bee.. iyilik başka bir şey herkes yapamiyor
    Cevapla
  • güzel 2 yıl önce Şikayet Et
    cana kıymet cana hizmet kutsaldır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
IMF'den Türkiye açıklaması