Tokat'ta polis memuru 46 yaşında kalbinin delik olduğunu öğrendi

Tokat'ta polis memuru olarak görev yapan 46 yaşındaki Ruhi Tiryaki kalp çarpıntılarının artması ve çabuk yorulma şikayetiyle hastaneye başvurunca kalbinin delik olduğunu öğrendi. Tiryaki, ameliyatsız kapama işlemiyle sağlığına kavuştu.

Tokat'ta polis memuru 46 yaşında kalbinin delik olduğunu öğrendi
Tokat'ta polis memuru 46 yaşında kalbinin delik olduğunu öğrendi
GİRİŞ 23.03.2022 17:29 GÜNCELLEME 23.03.2022 17:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tokat’ın Turhal ilçesinde polis memuru olarak görev yapan 3 çocuk babası Ruhi Tiryaki, kalp çarpıntılarının artması, çabuk yorulması şikâyetleri nedeni ile Tokat Devlet Hastanesinde muayene oldu. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Canan Elif Yıldız, tarafından yapılan muayene ve tetkikler sonucu hastaya Atriyal septal defekt yani kalpte, kalbin içinde ve kalp kulakçıkları arasında delik olması durumu tanısı konuldu. Polis memuru Tiryaki, hastalığının teşhis edilmesi ile birlikte 46 yaşında kalbinde delik olduğunu öğrendi. Hasta, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Canan Elif Yıldız, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Görkem Ayhan ve ekip arkadaşları ile kapalı yöntemle ameliyata alındı. Tokat Devlet Hastanesinde ilk kez yapılan operasyon başarılı geçti. Yataklı servise alınan hasta sağlığına kavuştu. 

KALP DELİĞİ HASTALIĞI DOĞUŞTAN BİR HASTALIK

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yıldız, atriyal septal defekt ismi verilen kalp deliklerinin ameliyatsız şemsiye yöntemi ile kapamaya uygun olduğu kaydetti. Kalp deliği hastalığının doğuştan olan bir hastalık olduğuna dikkat çeken Yıldız, “Bazen çok küçük olabiliyor. Bunlar kendiliğinden kapanılabiliyor ya da çok küçükse sadece takip ediyoruz. Kapatmayı düşünmüyoruz. Büyük olanları ise şemsiye dediğimiz ve bu hastamıza uyguladığımız yöntemle bazen de ameliyatla kapatmak gerekiyor. Çünkü büyük olan delikler müdahale edilmezse bir süre sonra kalbin sağ tarafını bozuyor ve pulmoner hipertansiyon ve eisenmenger sendromu dediğimiz sonuçları kötü olan bir hastalığa sebep oluyor. Bu yüzden müdahale etmek gerekiyor” dedi. 


 
46 YAŞINDA KALBİNİN DELİK OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

Polis memuru Tiryaki, 46 yaşına kadar kalbindeki hastalığı fark edemediğini belirterek, “Doğuştan olduğunu tabii ki ben bilmiyordum. Bu zamana kadar da böyle bir rahatsızlığı fark etmemiştik. Daha önce bir kalp krizine benzer bir şeyim olmuştu. Yaklaşık bir 10 yıl kadar önce, ama hani hiç kalple ilgili bir rahatsızlık değildi. Daha çok damarlarla ilgili olduğunu düşünmüştük. Tedavimi sağ olsunlar devletimizin hastanesinde olduk. Gerek yönetim gerek hocalarımız gerekli ilgi ve alakalarıyla bu tedaviyi yaptılar. Bu tedavinin uzak memleketlere gitmeden kendi yaşadığımız ilde yapılabildiğini görmek bizi daha çok mutlu etti” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah tüm hastalarımıza şifa versin. Polis kardeşimize de geçmiş olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak