EHLİYET YENİLEME İÇİN SON TARİH! İçişleri Bakanlığı açıkladı: Yeni sürücü belgesi çıkartmayanlara...

Tıpkı nüfus cüzdanları gibi eski ehliyetler de önümüzdeki süreçte tedavülden kaldırılacak. Lakin, eski ehliyetle trafikte tespit edilen sürücülere ceza yolda. İçişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ehliyetini yenilemeyen kimseler için idari para cezası uygulanacağı açıklandı. Nitekim, Trafik Kanunu'nda konuya ilişkin bir madde de yer alıyor. Peki, ehliyet yenileme işlemleri için son tarih ne zaman? İşte, NVİ ehliyet randevu sayfası!

EHLİYET YENİLEME İÇİN SON TARİH! İçişleri Bakanlığı açıkladı: Yeni sürücü belgesi çıkartmayanlara...
EHLİYET YENİLEME İÇİN SON TARİH! İçişleri Bakanlığı açıkladı: Yeni sürücü belgesi çıkartmayanlara...
GİRİŞ 30.03.2022 13:11 GÜNCELLEME 30.03.2022 13:13
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

EHLİYET YENİLEME İÇİN SON TARİH AÇIKLANDI! Eski tip ehliyet kullanan sürücüler için son kullanım tarihi İçişleri Bakanlığı tarafından açıklandı. Bakanlığın resmi internet adresinden yayınlanan açıklama metninde, yeni ehliyet başvuru ücreti, randevu alma ve teslimat gibi detaylara da yer verildi. Bunun haricinde, eski tip ehliyet kullanımını sürdüren bireylere idari para cezası verileceği açıklandı. Karayolları Trafik Kanunu'nun 39'uncu maddesinin 3'üncü fıkrası uyarınca, sürücü belgesini Bakanlığın yayınladığı tarihlerde yenilemeyen ve eski sürücü belgesiyle trafikte tespit edilen kimselere idari para cezası uygulanacak. Peki, ehliyet yenileme için son tarih ne zaman? İşte, ehliyet yenileme ücreti ve randevu sayfası!

NVİ SÜRÜCÜ BELGESİ RANDEVU OLUŞTURMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Ehliyet Yenileme İşleminde Son Tarih Açıklandı!

Ülkemizdeki binlerce sürücüyü yakından ilgilendiren ehliyet yenileme işleminin son tarihi vatandaşla paylaşıldı. Sürücüler, 31 Aralık 2022 tarihine kadar İlçe Nüfus Müdürlükleri aracılığıyla eski ehliyetlerini yeni sürücü belgesi kartlarıyla değiştirebilecek. Bu süreçte, kullanabilmeleri için geçici bir form verilecek.

ehliyet yenileme son tarih

31 Aralık 2022'den sonra trafikte eski sürücü belgesiyle tespit edilen kimselere idari para cezası uygulanacak. Buna ek olarak, 31 Aralık, takvimde Cumartesi gününe denk geldiği için ve hafta sonu Nüfus Müdürlükleri kapalı olduğu için 30 Aralık Cuma günü son resmi işlem tarihi olarak geçiyor.

Eski Sürücü Belgesini Değiştirmeme Cezası Ne Kadar?

Trafik Kanunu'nun 39'uncu maddesinin 3'üncü fıkrasına göre (39/3) eski sürücü belgesini değiştirmeyen kişilere 498 Türk Lirası idari para cezası kesilecek. Bu rakam, 15 gün içinde ödenmesi durumunda 373,5 TL'ye düşecek. Lakin, her yıl bu rakamda artışa gidildiği biliniyor. 2023 yılından sonraki tarife, ilgili idare birimleri tarafınca duyurulacak.

ehliyet yenilememe cezası

Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar?

2022 yılı itibariyle ehliyet yenileme ücreti 15 Türk Lirası. Bu paranın 13 TL'si "değerli kağıt" bedeli olarak, 2 TL'si de "vakıf payı" bedeli olarak geçiyor. Ödemeler Nüfus Müdürlükleri aracılığıyla yapılmakla beraber bu rakam her yıl artıyor. 2023 yılının sürücü belgesi yenileme ücreti yine ilgili birimler tarafından vatandaşla paylaşılacak.

Sürücü Belgesi Yenileme İşleminde Adaylardan İstenen Gerekli Evraklar

Yeni ehliyet randevusu oluşturup Nüfus Müdürlüklerine gideceğiniz gün önceden hazırlamanız gereken birtakım evraklar bulunuyor. Bunlardan ilki, herhangi bir sağlık kurum ve kuruluşundan alacağınız "Sürücü olur" raporu. Bunun dışında, MERNİS sisteminde adres bilgilerinizin kayıtlı olması gerekiyor. Eğer başka bir adresten teslim almak istiyorsanız bunu ayriyeten bildirmeniz şart. Son olarak, son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf da tüm adaylardan talep ediliyor. Bu belgeler dışında nüfus cüzdanınızı veya kimlik kartınızı da götürmeyi unutmayın.

Ehliyet randevusu nasıl alınır

Yeni Ehliyet Randevusu Nasıl Alınır?

Sürücü belgesi alabilmek için Nüfus Müdürlüklerinden randevu oluşturmanız gerekmektedir. Bunun için ALO199'u arayabilir veya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet adresinden çevrim içi randevu oluşturabilirsiniz.

Sürücü Belgesi randevu ekranı

Sadece yaşadığınız ilçede değil, yaşadığınız şehirde veya Türkiye'nin herhangi bir vilayetindeki Nüfus Müdürlüğünden randevu alabilirsiniz. 

YORUMLAR 13
  • Violin 2 yıl önce Şikayet Et
    Kusura bakmayın ama bu haberleri yazan kişi yazdığını okuyor mu.. Sürücü belgesi yenileme ücretinden bahsediliyor, son tarihin Aralık 2022 olduğu söyleniyor, sonra 2023 ücreti de açıklanacak diyor. Madem yenileme son tarihi 2022 ise; 2023 yenileme ücreti diye bişeyden bahsetmek ne kadar mantıklı..?
    Cevapla
  • binvar 2 yıl önce Şikayet Et
    yeni ehliyeti yenileme ücreti sizce kaç paradir.söylüyorum tamtamina 350 tl istiyorlar.ben ehliyet için hiç bir talepte bulunuyorum ama ehliyetde ilave birşey istemiyorum.devlet gel süredir doldu diyor.bunlar için benden 350 istiyor.olmasi gereken doğrusu 15 tl dir.bu neyin parası kardesim.
    Cevapla
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    Sende atmışsın kardeşim ben 1 hafta önce değiştirdim 15 ₺ para ödedim.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben 80 yaşındayım Ehliyetim 1974 tarihli ne Arabam var ne kullana bilirim,Rapor da verilmez değiştirmesem ceza alır mıyım?
    Cevapla
  • fahri 2 yıl önce Şikayet Et
    "Dün geçti bugünü düşünüyorum, yarın var mı? Gençliğine güvenme, ölenler hep ihtiyar mı?" Necip Fazıl Kısakurek
    Cevapla
  • Yok 2 yıl önce Şikayet Et
    Yok alamazsın. Bu kullanırken yakalanırsan alacağın ceza.
    Cevapla
  • riz 2 yıl önce Şikayet Et
    emiceee sen ahiretin için ehliyetini sağlama al araç ehliyetin önemli değil...
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben sürücü belgemi yenileyemedim 3 Ocak 2022 de anjiyo oldum sağlık raporu vermedi aile hekimi; ne yapmalıyım
    Cevapla
  • ALİ rıza 2 yıl önce Şikayet Et
    O raporla ssk malullük maaş i. Talep etme hakkı doğar bildiğim kadarıyla.
    Cevapla
  • Veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Hekim değiştir.
    Cevapla
  • @Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Yıl sonuna kadar vaktin var
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Tekrar gidip rapor iste. Aile hekimin de bana saldırdı deyip rapor alarak seni içeri attırsın. Sen sağ, biz selamet. :)
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Cimer...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1 Mayıs gösterileri adı altında yasa dışı sol örgütler polise saldırdı
En fazla altın üreten ülke açıklandı! Yılda 370 ton ile zirvede...