1 Mayıs resmî tatil mi? 1 Mayıs hangi güne denk geliyor?

Halk arasında İşçi Bayramı olarak bilinen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününün yaklaşmasıyla, bugüne dair araştırmalar yapılmaya başlandı. Birçok kişi 1 Mayıs'ın resmi tatil kapsamında mı olduğunu ve 1 Mayısın hangi güne denk geldiğini merak etti. İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

1 Mayıs resmî tatil mi? 1 Mayıs hangi güne denk geliyor?
1 Mayıs resmî tatil mi? 1 Mayıs hangi güne denk geliyor?
GİRİŞ 29.04.2022 22:22 GÜNCELLEME 29.04.2022 22:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olarak Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde bayram olarak kabul edilmektedir. İşçi Bayramı olarak bilinen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, her yıl coşku içinde kutlanmaktadır. Bu yıl da 1 Mayıs'ın yaklaşması ile birlikte bugünün resmi tatil olup olmadığı ve hangi güne denk geldiği araştırılmaktadır. 

Peki 1 Mayıs İşçi Bayramı resmi tatil mi? Bu sene 1 Mayıs hangi güne denk geliyor? İşte konuya ilişkin tüm merak edilen detaylar...

1 Mayıs Eme ve Dayanışma Günü

1 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

Bilindiği üzere 1 Mayıs uzun yıllardır İşçi Bayramı olarak kutlanmaktadır. 2008'in Nisanından itibaren de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden kabul edilmiştir. Daha sonrasında ise 1 Mayıs resmi tatil olarak kabul edilmiştir.

Son 14 yılda olduğu gibi bu yılda 1 Mayıs Bayramı resmi tatil kapsamındadır. 

1 Mayıs resmi tatil mi?

1 MAYIS HANGİ GÜN?

Bu yıl 1 Mayıs, pazar gününe denk gelmektedir. 

1 MAYIS 2022 TATİLİ...

Bu yıl 1 Mayıs İşçi Bayramı hem pazar gününe hem de Arife Gününe (Ramazan Bayramı'ndan bir gün öncesi) denk gelmektedir. Resmi tatiller kapsamında 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda 1 günlük resmi tatil hakkı varken, Arife günlerinde yarım günlük resmi tatil hakkı mevcuttur. 

Ancak bu yıl Arife günü pazar gününe denk geldiği için zaten çalışanların büyük çoğunluğu hafta tatili kapsamında çalışmıyor olacak. Yine aynı şekilde 1 Mayıs Bayramı da hafta sonu tatilinin içinde yer alacak. 

1 Mayıs İşçi Bayramı

1 MAYISTA ÇALIŞANLARA MESAİ ÜCRETİ VERİLİR Mİ?

1 Mayıs da resmi tatiller kapsamında değerlendirildiğinden ötürü, herhangi birinin çalışması durumunda mesai ücreti hakkı doğmaktadır. Şayet, işveren, işçiden 1 Mayıs günü çalışmasını talep ederse, normal günde aldığı ücretin iki katını işçiye vermek durumundadır. 

YORUMLAR 2
  • ihsan 2 yıl önce Şikayet Et
    1Mayis pazar gunu herkese benden izin.
    Cevapla
  • Şerbetçi 2 yıl önce Şikayet Et
    İki bayram vardır Ramazan ve Kurban Bayramı gerisi riv riv.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim