19 yıl sonra kışlada bulundu! Şehadet belgesi 21 yıl sonra verildi

İstanbul'daki Hasdal Kışlası'nda vatani görevini yaparken kaybolan Piyade Er İsmet Işık'ın firar ettiği iddiası ortaya atıldıktan 14 yıl sonra 2 asker tarafından gasbedilerek öldürüldüğü ortaya çıktı.

GİRİŞ 22.05.2022 19:17 GÜNCELLEME 22.05.2022 19:17
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Konyalı İsmet Işık (21), 2000 yılında İstanbul'daki Hasdal Kışlası'nda vatani görevini yapmaya başladı. Usta birliği olarak da kışlada kalan Işık, kantin sorumlusu yapıldı.



Ancak Işık, 24 Haziran 2001'de bir arkadaşının yanına çay içmeye gideceğini söyledikten sonra ortadan kayboldu. Ertesi sabah askeri yetkililer, Konya'daki baba Durmuş Işık'ı arayıp, oğlunun kantindeki 800 lirayı alıp, firar ettiğini bildirdi. O dönemde yapılan tüm aramalara rağmen İsmet Işık'ın izine rastlanmadı.

14 yıl sonra 2 asker tarafından gasp edilerek öldürüldüğü ortaya çıkan, kaybolduktan 19 yıl sonra ise kışlaya gömülen cesedinden geriye kalan kemikleri bulunan Piyade Er İsmet Işık'ın ailesi, oğullarının şehit kabul edilmesi için başvuruda bulundu.

21 yıl sonra şehitlik unvanı Işık'a verildi. Işık için bugün öğle namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı ve Kur’an-ı Kerim okundu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 95
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Olaydan 14 yıl sonra şehit edildiği anlaşılıyor ama naaşını neden 19 yıl sonra bulunuyor? Arkadaki 5 yılda neden bulamadılar ? Cinayetin içinde başka nedenler olabilir. Cinayeti örtbas etmişler.
    Cevapla
  • Melih b 1 yıl önce Şikayet Et
    Ordumuz eskiden İsrail in ordusuydu Bu yüzden milyonlarca ugursuz olay yasandı ve üstü kapatıldı. Ordudaki en önemsiz şey Askerdi o zamanlar
    Cevapla
  • ata 1 yıl önce Şikayet Et
    çok ciddi bir durum ve aile için ciddi bir tazminat..
    Cevapla
  • Memo 1 yıl önce Şikayet Et
    O zaman ki örtbas eden komutan bozuntulari dorgulanip
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Burda şehit olan mehmetçiğimiz var ileri geri yorum yapmak Ordu mensubu subaylara suç atmak yerine kederli ailesine bir teselli ve başsağlığı dilekleri ve duacı olmanız gerekir
    Cevapla
  • TÜRKİYE 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne ilginç yahu ALLAH Rahmet eylesin mekanı cennet olsun İNŞAALLAH.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...