Kiraz lekesi çıkar mı? Kiraz lekesi nasıl çıkar?

Yaz mevsiminin en çok tüketilen meyvesi olan kiraz, sağlıklı ve lezzetli olmasının yanında bulaştığı yerlerden çıkarılması oldukça zor bir lekedir. Peki kurumuş kiraz nasıl çıkar?

Kiraz lekesi çıkar mı? Kiraz lekesi nasıl çıkar?
Kiraz lekesi çıkar mı? Kiraz lekesi nasıl çıkar?
GİRİŞ 05.09.2022 14:45 GÜNCELLEME 05.09.2022 14:45

Kiraz lekesi, doğru yöntemlerin uygulanması halinde kolayca çıkarılabilen bir lekedir. Kiraz lekesini çıkarırken dikkat edilmesi gereken en önemli kural, lekeyi ovuşturarak çıkarmaya çalışmaktır. Bu yöntem, lekenin daha çok oturmasına ve kumaşa işlemesine neden olmaktadır. İşte adım adım kiraz lekesini çıkarma yöntemi...

Beyaz halıdan çay lekesi nasıl çıkar? Bulaşık deterjanı kurumuş çay lekesini çıkarır mı?Beyaz halıdan çay lekesi nasıl çıkar? Bulaşık deterjanı kurumuş çay lekesini çıkarır mı?

Kiraz Lekesi Nasıl Çıkar?

Kirazın bulaştığı bölge ilk olarak sıcak suda bekletilir. Üzerine sıcak su döküp lekenin yumuşaması beklenir. İyice yumuşadıktan sonra çok az miktarda bulaşık deterjanı sürülür ve hızlıca çitilenir. Çitiledikten sonra olabildiğinde sıcak su ile yıkanıp durulanır. Bu yöntemle lekenin büyük bir kısmı çıkmış olacak. Kalanı için de çamaşır makinesine atarak lekenin tamamen temizlenmesi sağlanır. 

Limon Suyu ve Deterjan Karışımı

Kurumuş kiraz lekesini kolayca çıkarmak için bir kova kaynara yakın sıcak suyun içine limon suyu ve çamaşır makinesi deterjanı atılır. Hazırlanan karışımın için kiraz lekesi bulaşmış kıyafet atılır ve takribi 30-45 dakika kadar bekletilir. İyice yumuşayan leke çitileyerek çıkarılır. 

Nar lekesi nasıl çıkar? Halıdan ve kıyafetlerden nar lekesi nasıl temizlenir?Nar lekesi nasıl çıkar? Halıdan ve kıyafetlerden nar lekesi nasıl temizlenir?

Sıcak Su ve Bulaşık Deterjanı:

1 bardak sıcak suyun içine 1 çay kaşığı bulaşık deterjanı karıştırılır ve kiraz lekesine doğrudan dökülür. Bu yöntemle kiraz lekesi kısa sürede geçmesi beklenir. 3-5 dakika beklettikten sonra sıcak suyun altında çitileyerek yıkanır ve durulanır. eğer leke hala geçmediyse çamaşır makinesinde de yıkanır. 

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!