Halıdan kahve lekesi nasıl çıkar? Kurumuş kahve lekesi ne ile çıkar?

Kahve lekesi, çıkarması zorlu lekelerin başında gelir ve döküldüğü yere yapılan yanlış müdahaleler yüzünden çıkarılamayabilir. Ancak uygulanan bazı önemli püf noktalara dikkat edilmesi halinde hem kıyafetlerden hem de halı-koltuk gibi yüzeylerden kahve lekesini çıkarmak mümkündür. Peki kahve lekesi nasıl çıkar? Beklemiş kahve lekesini çıkarma yöntemleri...

Halıdan kahve lekesi nasıl çıkar? Kurumuş kahve lekesi ne ile çıkar?
Halıdan kahve lekesi nasıl çıkar? Kurumuş kahve lekesi ne ile çıkar?
GİRİŞ 01.07.2022 11:13 GÜNCELLEME 01.07.2022 11:13

Kumaşların üzerine bulaştığından temizlemesi oldukça zahmetli olan kahve lekesi, doğru ve hızlı müdahale edilmesi halinde hemen çıkabilen bir lekedir. Kahvenin dökülmesinin ardından kurumasını beklemeden hemen sabunlu su ile yıkayarak lekenin daha çabuk çıkması kolaylaşabilir. Ancak, kurumuş kahve lekeleri de birkaç basit püf noktalarla temizlenmesi mümkündür. Çamaşır makinasında yıkamak en basit ve kolay çözüm olsa da çamaşır makinası kahve lekesinin tam olarak temizlenmesinde yetersi kalabildiğinden daha kesin çözümler için deterjan ve sıcak su ile çitilemek tavsiye edilmektedir.

Kesme tahtası nasıl temizlenir? Ahşap kesme tahtasını limonla temizleme yöntemi...Kesme tahtası nasıl temizlenir? Ahşap kesme tahtasını limonla temizleme yöntemi...

Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Kahve dökülmüş kıyafet, perde vs gibi ürünleri ilk olarak sıcak su ve deterjan ile çitilemek önerilmektedir. Ardından çamaşır makinasında yıkanması lekenin büyük bir kısmının temizlenmesini sağlamaktadır. Ancak, bazen uzun süre bekletilen kahve lekelerinin çıkması zorlaştığından birkaç farklı yöntem izleyerek kahve lekesini temizlemek önerilmektedir. Kahve lekesini temizleme yöntemleri:

1- Bulaşık Deterjanı: Kahve lekesinin döküldüğü yer hiç bekletilmeden hemen bulaşık deterjanı ve sıcak su ile çitilenerek bol su ile durulanır. Bulaşık deterjanı ve sıcak su kahve lekesinin çıkmasında en pratik ve etkili yöntemlerden biridir.

2- Sirkesi Su: Birçok lekenin temizlenmesinde etkili olan sirkeli su, kahve lekesinin temizlenmesinde de oldukça etkilidir. 1 su bardağı suyun içinde 1 çay bardağı sirke eklenir ve kahve lekesinin olduğu yere çitilenerek uygulanır. Çitileme işlemi bittikten sonra bol sıcak su le durulanır.

3- Karbonat: Kuruyan kahve lekesinin çıkması için karbonat yöntemi uygulanmaktadır. Kahvenin döküldüğü yer ilk olarak sıcak su ile yıkayıp yumuşatılır ardından lekenin üzerine karbonat sürülür ve temiz bir bezle silinir ya da elde çitilenir. Yeteri kadar çitiledikten sonra bol su ile durulanır. 

Kan lekesi nasıl çıkar? Nevresimden ve kıyafetten kurumuş kan lekesini çıkarma yöntemleri...Kan lekesi nasıl çıkar? Nevresimden ve kıyafetten kurumuş kan lekesini çıkarma yöntemleri...

Halıdan Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?

Kıyafetlere göre halıdan kahve lekesini çıkarmak biraz daha zordur. Çamaşır makinesine atılamayan ve elde çitilenemeyen halılar üzerinden kahve lekesini çıkarmak için de birkaç basit ve pratik yöntemler bulunmaktadır. Kahvenin döküldüğü yere il olarak temiz ve nemli bir bezi kapatarak kahvenin ıslaklığını alınır. Kahve lekesinin olduğu yere su ile karıştırılarak macun kıvamına getirilen karbonat uygulanır ve temiz bir bezle iyice ovulur. Bu yöntem kahve lekesi geçene kadar birkaç kere uygulanabilir. Ardından temiz su ve bezle karbonatlardan arındırılarak kuruması için bekletilir. 

Halı üzerinden kahvenin geçmesi için uygulanması tavsiye edilen diğer yöntem ise limonlu u yöntemidir. 1 limon suyu bir bardak su ile karıştırılır ve ardından halının üzerine yavaşça dökülür ve temiz bir beze çitilenmeye başlanır. Limonlu su, halının üzerindeki kahve lekesinin çıkmasında oldukça etkilidir. Daha net ve çabuk bir çözüm için ise limon suyu hazırlarken suyun sıcak hatta kaynar olması önerilmektedir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!