Çilek soslu milföy pasta nasıl yapılır? Pastane usulü milföy pasta tarifi...

Çilekli milföy pasta, son zamanların en çok tercih edilen hem lezzetli hem de pratik tatlısıdır. Çok kısa sürede hızlıca hazırlanan milföy pasta, genellikle çilekli servis edilse de damak zevkine göre istenilen meyvelerle süslenerek servis edilebilir. Peki milföy pasta kreması nasıl yapılır?

Çilek soslu milföy pasta nasıl yapılır? Pastane usulü milföy pasta tarifi...
Çilek soslu milföy pasta nasıl yapılır? Pastane usulü milföy pasta tarifi...
GİRİŞ 01.07.2022 14:44 GÜNCELLEME 08.04.2023 14:46

Çay ve kahve saatlerini daha keyifli anlara dönüştürmek için hem kolay hazırlanışı hem de iştah açıcı sunumuyla milföy pasta tercih edilebilir. Lezzetinin yanında hafif bir tatlı olan çilekli milföy pasta, özellikle yaz aylarında tercih edilir. Pastacı kreması ya da muhallebi ile hazırlanan milföy pasta, çilek ya da mevsim meyveleriyle arzuya göre servis edilir. 

Nermin'in Enfes Mutfağı tahinli kurabiye tarifi | Ağızda dağılan tahinli kurabiye nasıl yapılır?Nermin'in Enfes Mutfağı tahinli kurabiye tarifi | Ağızda dağılan tahinli kurabiye nasıl yapılır?

Çilekli Milföy Pasta Nasıl Yapılır?

  • 6 adet milföy

Kreması İçin Malzemeler:

  • 3 su bardağı süt

  • 5 yemek kaşığı toz şeker

  • 2 yemek kaşığı nişasta

  • 1, 5 yemek kaşığı un 

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı labne peyniri

Üzeri İçin:

  • 150 gr çilek

  • Pudra şekeri

Çilekli Milföy Pasta Tarifi

Hazırlanışı:

Süt ve şeker orta boy bir tencereye alınır ve şekerler çözülene kadar 1-2 dakika çırpma teliyle karıştırılır. Ardından un ve nişasta eklenerek orta ateşte yoğun bir kıvam alıp kaynayana kadar karıştırılır. 

Kaynamaya başlayan muhallebinin içine tereyağı, labne peyniri, vanilya eklenir ve 1-2 dakika daha kaynatıp altı kapatılır. Hazırlanan muhallebi soğumaya alınır. 

Muhallebi soğurken milföy hamurları pişirmeye hazırlanır. 6 adet milföy hamuru eşit bir şekilde ikiye bölünür ve üzerine çatal batırılıp fırın kağıdı serilen fırın tepsisine sıralanır ve önceden ısıtılan 180 derecelik fırına atılır. Milföylerin rengi değişmeye başladığında fırından çıkarılır. 

Soğumaya bırakılan muhallebi mikserle son bir kez karıştırılır. Daha sonra sıkma torbasına eklenip fırından çıkarılan ve kısmen soğutulan milföylerin üzerine sıkılır, sonra bir kat daha milföy konur ve onun üzerinde de muhallebi sıkılıp ince ince dilimlenen çilekler eklenir ve son milföy katı konur. Üzerine pudra şekeri serpiştirilip çilek ya da başka meyveler konarak servis edilir. Afiyet olsun...

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar