Spotify Aylık Ücreti Ne Kadar? 2022 Spotify Paketleri ve Fiyat Tarifesi

Dünyanın en çok kullanılan çevrim içi ve çevrim dışı müzik dinleme uygulaması Spotify, Türkiye pazarında fiyat artışına gitti. Bireysel, Duo; Aile ve Öğrenci paketlerine zam yapan kurum, abone sayısındaki artışa karşın yıl içerisinde zarar açıklamıştı. Peki, Spotify'ın aylık ücreti ne kadar? İşte, 2022 yılında yer alan abonelik paketleri ve fiyat listesi...

Spotify Aylık Ücreti Ne Kadar? 2022 Spotify Paketleri ve Fiyat Tarifesi
Spotify Aylık Ücreti Ne Kadar? 2022 Spotify Paketleri ve Fiyat Tarifesi
GİRİŞ 01.08.2022 19:52 GÜNCELLEME 01.08.2022 19:55

Dünya genelinde yüz milyonlarca kişinin kullandığı Spotify uygulaması, abonelerine sunduğu geniş müzik rehberi ile nicelik olarak büyümeye devam ediyor. Fakat kullanıcı sayısındaki artışa karşın yılın ikinci çeyreğinde kurumun zarara uğradığı kamuoyu ile paylaşıldı. Bu sebeple ücretli (Premium) modelindeki 'Bireysel', 'Duo', 'Aile' ve 'Öğrenci' paketlerinin fiyatları arttırıldı. Peki, Spotify aylık ücreti ne kadar? İşte, Spotify'ın 2022 yılındaki abonelik paketleri ve fiyatları...

SPOTİFY ABONELİK PAKETLERİ 

İsveç merkezli müzik ve podcast uygulaması Spotify'ın kullanıcılarına sunduğu dört farklı paket var. Bunlar 'Bireysel', 'Duo', 'Aile' ve 'Öğrenci' olarak geçiyor. Bu dört paket kullanıcıları ödemelerini aydan aya yapıyor. Buna ek olarak uygulamanın ücretsiz versiyonu da mevcut. 

Spotify CEO'su Daniel Ek

BİREYSEL PAKET ÜCRETİ

Sadece bir hesabın kullanabildiği 'Bireysel Paket' aylık 20,99 TL tutarında. Kullanıcılar bu paket sayesinde reklamsız müzik dinleyebiliyor. Üstelik listelerine aldıkları müzikleri ve podcast içeriklerini de internetsiz ortamda tüketebiliyorlar.

DUO PAKET ÜCRETİ

Spotify'ın çiftlere sunduğu 'Duo Paket' aylık 27,99 TL'ye geliyor. Bireysel paketteki özelliklerin bir benzeri bu tarifede de yer almasına karşın, Duo'da iki hesap kabulü yapılıyor. Yani aynı anda iki kişi Premium abonelik fırsatlarından faydalanıyor.

Spotify mobil uygulaması

AİLE PAKETİ FİYATI

Aynı anda 6 kullanıcının erişebildiği 'Aile' paketinin aylık ücreti 34,99 TL'dir. Yine diğer paketlerdeki fırsatların bir benzeri Aile paketinde de mevcut.

ÖĞRENCİ PAKET ÜCRETİ 2022

Sadece Üniversitelerde eğitim gören bireyleri kapsayan 'Öğrenci' paketinin aylık tutarı 10,49 TL'dir. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki talebeler Spotify'ın sunduğu bu avantajlı paketten faydalanamıyor. 

SPOTİFY 2022 FİYAT TARİFESİ: ZAM ÖNCESİ VE SONRASINDAKİ DEĞİŞİM

Barcelona (İspanya LaLiga) ile senelik 70 milyon Dolar tutarında sponsorluk anlaşması yapan Spotify, yılın ikinci çeyreğinde zarara uğradı.

Spotify, Barcelona ile sponsorluk anlaşması yapmıştı

Takvimi karla kapatmak isteyen İsveç çıkışlı kurum, Türkiye'deki fiyat politikasında değişikliğe gitti. Spotify'ın zam öncesi ve sonrasındaki ücret çizelgesi tabloda yer aldığı şekliyledir.

PAKETLER ZAM ÖNCESİ ZAM SONRASI
BİREYSEL 17,99 TL 20,99 TL
DUO 23,99 TL 27,99 TL
AİLE 29,99 TL 34,99 TL
ÖĞRENCİ 8,99 TL 10,49 TL


ÜCRETSİZ HESABIN AVANTAJLARI VE DEZAVANTAJLARI

Spotify kullanıma sunulduğu ilk günden bu yana üyelerine ücretsiz hesap opsiyonunu da sunuyor. Bunun avantajı ise, kullanıcıların hiçbir ödeme yapmadan diledikleri şarkıya veya podcast içeriğine erişmesi.

Exxen Aylık Ücreti 2022 Ne Kadar? ExxenSpor Paketi Fiyatı ve Diğer PaketlerExxen Aylık Ücreti 2022 Ne Kadar? ExxenSpor Paketi Fiyatı ve Diğer Paketler

Fakat ücretsiz versiyonda görsel ve işitsel reklam yer alıyor. Üstelik gün içerisinde belirli bir kota da konuluyor. Örneğin, çevrim dışı dinleme fırsatı ücretsiz aboneliklerde bulunmuyor.

ÖNEMLİ: Spotify, Premium modelde ilk ay ücretsiz deneme hakkı sunuyor.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu