2022'nin en iyi seyahat filmleri! Eşsiz yollarda duraklayacağınız seyahat filmleri tavsiyesi…

Her sahnesinde kendinizden bir iz bulabileceğiniz en iyi seyahat filmlerini sizler için derledik. İşte 2022'nin en iyi seyahat filmleri listesi...

2022'nin en iyi seyahat filmleri! Eşsiz yollarda duraklayacağınız seyahat filmleri tavsiyesi…
2022'nin en iyi seyahat filmleri! Eşsiz yollarda duraklayacağınız seyahat filmleri tavsiyesi…
GİRİŞ 01.10.2022 21:07 GÜNCELLEME 01.10.2022 21:07

En iyi sehayat filmleri denilince ilk akla gelen ve izleyicilerden tam not alan yapımları beyazperde takipçileri ile buluşturuyoruz. Hem sinamaseverleri hem de gezi tutkunlarını etkisi altına almayı başaran en iyi gezi filmlerini bir araya getirdik. Bu en iyi projeler  yolculuk tutkunuza ilham verecek. 

Seyircileri diyardan diyara dolaştıran, hayatları boyunca hafızlarından silip atamayacakları bir deneyim sunuyor. Öyle ki, kimi zaman Alaska'ya kimi zamanda Güney Afrika'ya doğru yola çıkaran bu filmler unutulmaz anılara imza atıyor. 

2022'NİN EN İYİ SEYAHAT FİLMLERİ

İşte, oturduğunuz yerden sizi dünyanın dört bir köşesini gezdirecek en iyi 10 seyahat filmi....

1. KAYIP ŞEHİR Z. (THE LOST CİTY OF Z.)

Kayıp Şehir Z. filmi

Kayıp Şehir Z. 2016'da 'The Lost City of Z' ismi ile sinemaseverlerle buluşan bir sinema filmi. Macera ve drama türünde piyasaya giriş yapan bu filmin başrolünde Charlie Hunnam, Robert Pattinson ve Tom Holland yer almaktadır. ABD yapımlı Kayıp Şehir Z., seyirciyi 2 saat 21 dakikalık güzel bir yolculuğa çıkarıyor. 3 hafta boyunca vizyonda kalan bu filmin toplam hasılatı ise 159 Milyon 354 Bin TL. Yönetmenliğini Oscar ödüllü direktör James Gray'ın yaptığı bu filmin IMDb puanı ise 6.6. 

2. AFRİKA KRALİÇESİ (THE AFRICAN QUEEN)

Afrika Kraliçesi filmi

Afrika Kraliçesi (The African Queen)1951 ABD ve İngiltere ortak yapımlı Kült filmlerden biri. Seyahat filmleri alanında en iyi emsallerden biri. Dram, macera ve savaş türüyle adından söz ettiren Afrika Kraliçesi 205 dakika boyunca izleyiciye seyir keyfi veriyor. Başorlünde Humphrey Bogart, Katharine Hepburn be Robert Morley'in bulunduğu filmin yönetmenliğini ise John Huston üstlenmiş. Film, Cecil Scott Forester'in aynı adlı romanından beyza perdeye uyarlanmıştır. Toplam hasılatı 10 Milyon 75 Bin Dolar olan filmin IMDb puanı ise 7.7. 

3. AFRİKA'NIN DIŞINDA (OUT OF AFRİCA)

Afrika'nın Dışında filmi

Afrika'nın Dışında (Out Of Africa) filmi seyahat filmleri alanında tavsiye edilebilecek filmler arasında. 1985 yapımlı bu filmin başrolünde Robert Redford, Meryl Streep, Klaus Maria ve Brandauer yer alamktadır. Yönetmenliğini Sydney Pollack'ın üstlendiği film epik romantik drama alanında adından söz ettirmiş. ABD yapımlı olan Afirka'nın Dışında, 161 dakikası ile uzun oldukça uzun soluklu. Filmin IMDb puanı 7,1. Çok sayıda ödüle layık görülen bu filmin hasılatı ise 28 Milyon Dolar. 

4. KÜS KARDEŞLER LİMİTED ŞİRKETİ (THE DARJEELİNG LİMİTED)

Küs Kardeşler Limited Şirketi filmi

Küs Kardeşler Limited Şirketi (The Darjeeling Limited) 2007 yapımlı bir ABD filmi. Başrolünde Owen Wilson, Adrien Brody, Jason Schwartzman ve Anjelica Huston'un bulunduğu filmin yöetmenliğini ise Wes Anderson üstlenmiş. Himalayalar'dan Hindistan'a uzanan bir yol hikayesini anlatan bu filmin IMDb puanı ise 7,2 puan. 35 Milyon Dolarlık hasılat yapan bu film 91 dakikalık, bir çırpıda izlenebilecek bir film. 

5. YABANA DOĞRU (İNTO THE WİLD)

Yabana Doğru filmi

Yabana Doğru (İnto The Wild), sehayat filmi izlemek isteyenler için harika bir öneri. Yazar John Krakauer'in aynı adlı kitabından sinemaya uyarlanan bu film, 138 dakikalık eşsiz bir yolculuğa davetiye hazırlıyor. Başolünde Emile Hirsch, Marcia Gay Harden ve William Hurt'un bulunduğu film rotası Alaska olan 2 yıllık bir yolculuğu konu edinmiş. Yönetmenliğini ise Sean Penn üstlenmiş. 2007 yapımlı bu filmin IMDb puanı ise 8,1. 

6. MOTOSİKLET GÜNLÜKLERİ (DİARİOS DE MOTOCİCLETA)

Motosiklet Günlükleri filmi

Motosiklet Günlükleri (Diarios de Motocicleta), Arjantın, Fransa, Almanya, Birleşik Sevler ve İngiltere ortak yapımlı yapımlı bir seyahat filmi. 2004'te sinemaseverlerle buluşan bu filminde dil olarak İspanyolca tercih edilmiş. Bir Güney Amerika yolculuğunu beyazperdeye taşıyan bu film 127 dakika. Başrolünde Gael Garcia Bernal, Rodrigo de la Serna ve Mia Maestro bulunuyor. 7,8 IMDb puanına sahip olan bu filmin hasılatı ise 335 Milyon 758 Bin TL. 

7. YUKARI BAK (UP)

Yukarı Bak filmi

Yukarı Bak (Up), 2009, ABD yapımlı bir film. Drama ve macera türündeki film. En İyi Animasyon Filmi ödülünü kazanan bu filmin yönetmeni Pete Doctor. 96 dakika boyunca keyifli dakikalar yaşatan Yukarı Bak filminin IMDb puanı ise 8,7. OScar ödüllü filmin hasılatı ise 731,4 Milyon Dolar. Türkiye'de ise seslendirmeyi Erol Günaydın üstlenmiş. 

8. 180° GÜNEY (180° SOUTH)

180° Güney filmi

180° Güney (180° South) filmi 2010'da izleyiciyle buluşan başarılı filmler arasında. ABD yapımlı bu film, belgesel, dram ve komedi içeriyor. Chris Malloy'un yönetmenliğini üstlendiği 180° Güney, 93 dakikalık bir süreyi kapsıyor.  Christopher Buchholz, Sophie Rois, Michael Neuenschwander'un başrolünde yer aldığı bu film Türk asıllı İsviçreli yönetmen Cihan İnan’ın hem yönetmenliğini hem de senaristliğini yaptığı ’'Tesadüfler Sonucu Keşişen Hayatlar' filminden esinlenilerek hazırlanmış. IMDb puanı 7,5 olan 180° Güney en iyi seyahat filmlerindendir. 

9. YOL

Yol filmi

Türk klasikleri arasında yer alan Yol filmi Yılmaz Güney'in kült filmleri arasında. Film izlerken kendini yolda hissetmek isteyenlerin severek izlediği Yol filmi bir Yılmaz Güney filmidir. Başrolünde Tarık Akan, Şerif Sezer, Halil Ergün ve Meral Orhansoy'un bulunduğu bu film 1982 yapımlıdır. 114 boyunca hikayenin içinden çıkamayacağınız filmin IMDb puanı ise 8,0. Türkiye, Fransa ve İsviçre ortak yapımlı olan bu filmin hasılatı ise 20 Milyon 800 Bin 287 Türk Lirasıdır. 

10. ÇİZGİDE YÜRÜMEK

Çizgide Yürümek filmi

Çizgide Yürümek filmi de seyahat filmlerin izlerken keyif alacak sinemaseverlerin aklına kazınacak cinsten bir film. 2005'da beyazperdeye yansıyan bu film ABD ve Almanya ortak yapımlıdır. Biyografik drama filmi olan Çizgide Yürümek 136 dakikayı kapsamaktadır. Başrolde Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon ve Ginnifer Goodwin yer almaktadır. Filmin hasılatı ise 187 Milyon Dolar'dır. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız