30 ilde start verildi... "Türkiye'nin Önderleri" 4'üncü eğitim dönemine başladı

ÖNDER Gençlik tarafından lise öğrencilerine yönelik hayata geçirilen eğitim ve kişisel gelişim programı "Türkiye'nin Önderleri"nin 4'üncü eğitim dönemine 30 ilde 4 bin kişi katılacak.

30 ilde start verildi... "Türkiye'nin Önderleri" 4'üncü eğitim dönemine başladı
30 ilde start verildi... "Türkiye'nin Önderleri" 4'üncü eğitim dönemine başladı
GİRİŞ 29.10.2022 17:17 GÜNCELLEME 29.10.2022 17:17

Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Törende konuşan ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdullah Ceylan, "Türkiye'nin Önderleri" programının 4 yıl önce ufak bir grupla pilot bölge olarak İstanbul'da hayata geçirildiğini söyledi.

Programda yer alan öğrencilerden yaklaşık 3 bin 700'ünün imam hatip lisesi, 300'ünün ise üniversite öğrencisi olduğunu belirten Ceylan, şöyle konuştu:

"Bu projeye başlarken kendi kabuğuna çekilmiş kardeşlerimizin bile burada çok güzel konuşma yaptığına şahit olduk. Bugün bizimle birlikte yarışacak rakiplerimiz sadece Türkiye'deki 27 milyon genç değil, dünya ile yarışıyoruz. Burada kazandığınız kardeşliği ömür boyu sürdüreceksiniz. Sadece kendi okulunuzdan, kendi sınıfınızdan değil, İstanbul'un farklı yerlerinden gelen öğrencilerle arkadaşlık edeceksiniz."

İlk olarak 2019'da başlayan eğitim programında, bu sene katılan 2 bin 700 yeni öğrenci ile toplam 4 bin kişi yer alacak. 30 ilde devam eden projeye, bu dönem için çeşitli şehirlerden 3 bin 793 başvuru yapıldı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar