2023 evde bakım maaşı ne kadar oldu? Evde bakım aylığı ödemeleri ne zaman?

Devlet tarafından bakıma muhtaç hasta, engelli ya da yaşlı vatandaşlara her ay düzenli olarak verilen evde bakım maaşlarına zam geldi. Peki 2023 evde bakım aylığı ne kadar oldu?

2023 evde bakım maaşı ne kadar oldu? Evde bakım aylığı ödemeleri ne zaman?
2023 evde bakım maaşı ne kadar oldu? Evde bakım aylığı ödemeleri ne zaman?
GİRİŞ 08.01.2023 13:08 GÜNCELLEME 08.01.2023 13:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Asgari ücrete yapılan zammın ardından evde bakım aylığına da zam geldi. Evde bakım maaşı için, ağır engelli raporu olan, hastalığı nedeniyle tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merdiven inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan tüm vatandaşlar başvurabilir. 

2023 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLACAK?

  Asgari ücret 8.506 TL olarak duyuruldu. 2022 yılında evde bakım maaşı aylık 3.336 TL olarak ödeniyor.

  Yeni düzenlemeyle birlikte evde bakım maaşına %20 zam gelirse 4.003 TL, %25 zam gelirse 4.170 TL, %30 zam gelirse 4.336 TL olacak. 

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  Nefes Evde Bakım Hizmetleri Merkezi Evde Bakım Maaşı Başvuru Şartlarını Neler sorusuna siz değerli hasta ve yakınlarımız için cevap veriyor.

  Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında kişinin engel oranının %50 ve üzeri olması, ağır engelli kısmında EVET ibaresinin verilmiş olması gerekmektedir.

  Engelli kişinin hayatını idame ettirebilmesi için (beslenme, temizlik, giyinmek, merdiven inip çıkmak vb.) başkasının yardımına ve bakımına muhtaç olması gerekmektedir.

  Gelir kriterlerinin, kendilerine ait veya bakmakla yükümlü olunan birey sayısına göre kendisine düşen ortalama aylık gelir tutarının, bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3’ünden daha az olduğunun tespiti gerekmektedir.

EVDE BAKIM AYLIĞI BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • Evde bakıma muhtaç kişi ve bakıcının kimlik fotokopileri

  • Devlet Hastanesi tarafından verilen ağır engelli raporu

  • Evde bakıma muhtaç kişinin iki adet vesikalık resmi

  • Evde bakıma muhtaç kişinin varsa vasi atanması için mahkeme raporu

NEREYE BAŞVURU YAPILIR?

  Evde bakım maaşı için başvuru nereye yapılır sorusuna cevap arayan hasta ve yakınları öncelikle şunu iyi bilmelidirler. Özel Nefes Evde Bakım Hizmetleri Merkezi ve diğer Özel Evde Bakım merkezleri evde bakım maaş başvurularını almamaktadırlar. Çünkü; Evde bakım maaşı devlet tarafından verilen bir destek olduğu için özel kuruluşların yetkileri dışındadır.

  TC Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ya da ilçe müdürlüklerine giderek başvuru gerçekleştirebilirler.

EVDE BAKIM AYLIĞI NE ZAMAN YATAR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından. evde bakım maaşları her ayın 10 ile 30 arası hak sahibi kişilerin hesaplarına yatırılmaktadır.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • ahmet ünal 10 ay önce Şikayet Et
    gelir krterlerinn asgari ucretle orantıllanması hic de adil değil. Bakcı maaşları malum. Yani devet d iyorki sakat bakım aylığı alman için 1) asgari uucretin kadar gelirin olacak 2)bu geirin 3/2 si sakata düsecek 3)Zaten allah vurmuş artı fakir omalısın 4)Ki 4000 tl alasın vay ki vay sakatın özürlün varsa öl daha iyi ahmet ünal 37 yas %de 90 engel babası 600 dolar bakıcı parası veriyo
    Cevapla
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Sağlam şnsanlarda engelli raporu slmışlar bir daha gözden geçirilmeli
    Cevapla
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    bakım aylığına karşı değilim ama suistimal edenler var,oturduğum yerden caddeden yokuş yukarı çıkarken İkitelli-Atatürk Mahalesinin oralarda Garanti Bnkasına çıkan caddede ön bahçeli zemimn katta devamlı bahçede duran bir deri bir kemik üstü başı perişan zihin özürlü bir genç görüyorum.böylemi bakıyorlar o kadar para alıpda,bunların nasıl bakıldığını kontrol eden ekipler olmalı.
    Cevapla
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Belki kimsesi yok sen al bak o zaman
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf açıklaması
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!