Kabak tatlısı tarifi, nasıl yapılır?

Sadece 2 malzemeyle kolayca yapılan kabak tatlısı, üzerine tahin ve cevizle süslenerek servis edilir. Kabak tatlısına ait detaylı tarif için yazının devamına göz gezdirebilirsiniz.

Kabak tatlısı tarifi, nasıl yapılır?
Kabak tatlısı tarifi, nasıl yapılır?
GİRİŞ 10.01.2023 13:48 GÜNCELLEME 09.04.2023 16:34

Kabak tatlısı, kış ayları boyunca severek tüketilen hem pratik hem de oldukça lezzetli bir tatlıdır. Kolaylıkla hazırlanmasının yanında üzerine eklenen tahin ve kuruyemişlerle zenginleştirerek servis edilebilir. Daha sağlıklı olması için az şekerle de hazırlanabilen kabak tatlısı, şeker krizlerini yatıştıran en masum tatlılardandır. İşte kabak tatlısı tarifi...

KABAK TATLISI TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 kg bal kabağı
  • 1,5 bardak toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • Tahin ve ceviz

Hazırlanışı:Kabak tatlısı tarifi

1 kilogram bal kabağı küp küp doğranır ve derince bir tencerenin aralarına şeker dökerek içine atılır. Üzerine kalan şekerleri serptikten sonra son olarak su ilave edilir. 10 dakika kapağı açık olarak kısık ateşte pişirilir ve ardından tencerenin kapağı kapatılır. Bu şekilde kabaklar yumuşayana kadar pişirilir. İyice yumuşayan kabak tatlısının altı kapatılır ve soğumaya alınır. Soğuyan kabak tatlısının üzerine tahin ve ceviz ekleyerek servis edilebilir.

Afiyet olsun!

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den