Ceviz iç perdesi suyu faydaları nelerdir? Ceviz iç kabuğu kürü tarifi...

Yüksek kolesterol ve buna bağlı ortaya çıkabilecek hastalıklara karşı koruyucu görev üstlenen cevizin en az kendisi kadar iç kabuğu da insan bedeni için altın değerindedir. Doğru tarifle hazırlanan cevizin iç perdesi, şiddetli öksürüğün kısa sürede geçmesine yardımcı olur. Peki ceviz iç perdesi suyu bebeklere verilir mi?

Ceviz iç perdesi suyu faydaları nelerdir? Ceviz iç kabuğu kürü tarifi...
Ceviz iç perdesi suyu faydaları nelerdir? Ceviz iç kabuğu kürü tarifi...
GİRİŞ 29.12.2022 14:13 GÜNCELLEME 29.12.2022 14:13

Ceviz içi kabuğu çoğunlukla çöpe atılan ancak oldukça faydalı bir besindir. Ceviz içi kabuğuyla hazırlanan su, gece yatmadan içildiğinde kişinin şiddetli öksürüğünü dindirmenin yanında boğaz ağrısını da hafifletir. Aktarlarda kolaylıkla temin edilebilen ceviz içi perdesi, evde ceviz ayıklarken iç kabukları çöpe atmadan kullanılabilir. Birçok hastalığa şifa olan ceviz içi perdesi suyu, kolaylıkla hazırlanıp şurup gibi tüketilebilir. İşte ceviz içi perdesi faydaları...

Kuşburnu pekmezi faydaları nelerdir? Kuşburnu pekmezi öksürüğe iyi gelir mi?Kuşburnu pekmezi faydaları nelerdir? Kuşburnu pekmezi öksürüğe iyi gelir mi?

Ceviz İçi Perdesi Faydaları Nelerdir?

  • Ceviz içi perdesi suyu, şiddetli öksürüğü keser ve boğazları yumuşatır. Özellikle uzun süre devam eden ve kişinin nefes alış-verişini dahi etkileyen öksürüğün anında hafiflemesini sağlar. 

  • Vücutta biriken toksin ve mikrobun atılmasına yardımcı olur. 

  • Bağışıklık sistemini destekler ve hastalıklara karşı vücut direncini korur. 

  • Diş ve diş eti sağlığını korur ve diş çürümesini engeller. 

  • Güçlü bir balgam söktürücüdür. 

  • Astım hastalığına iyi geliyor. 

Ceviz İçi Kabuğu Suyu Nasıl Yapılır?

1 bardak kaynamış suyun içine 6-7 parça ceviz içi pelerini evlenir ve 5 dakika kadar demlenmesi beklenir. Ceviz içi pelerini rengini verince sürülerek içilir. Bu yöntem 5-6 gün boyunca her akşam yatmadan uygulanır. Böylece hem boğazlar rahatlar hem de şiddetli öksürük yumuşamış olur.

Ceviz İçi Perdesi Suyu Çocuklara İçirilir Mi?

Çocukların içmesinde bir sorun olmasa da çocuğun herhangi bir alerjik reaksiyon vermesini önlemek için doktora danışarak içirilmesi tavsiye edilir. 

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!