Mahkemeye delil olarak sunulmuştu... Yargıtay’dan emsal "ses kaydı" kararı

Kendisini aldatan ve şiddet gösteren eşi ile telefon görüşmesini kaydeden şahıs bunu mahkemeye delil olarak sundu ve çocuğunun velayetini aldı. Telefon konuşmasının kayıtlarının habersiz kaydedildiği gerekçesiyle Yargıtay, hükmü bozdu.

Mahkemeye delil olarak sunulmuştu... Yargıtay’dan emsal "ses kaydı" kararı
Mahkemeye delil olarak sunulmuştu... Yargıtay’dan emsal "ses kaydı" kararı
GİRİŞ 17.01.2023 09:39 GÜNCELLEME 17.01.2023 09:53
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Ankara'da yaşayan Ş.A., kocası B.A.'nın kendisini aldattığı ve şiddet uyguladığı gerekçesiyle boşanma davası açtı. Ş.A. kocasıyla telefon görüşmesini habersiz kaydederek delil gösterdi. Yerel mahkeme, B.A.'nın eşini aldatması, fiziksel şiddet uygulaması ve fiili ayrılık döneminde telefonla arayarak küfür ve hakaret etmesi nedeniyle tam kusurlu olduğu gerekçesiyle davayı kabul etti. Çocuğun velayetini anneye veren mahkeme, kadına maddi ve manevi tazminat ödenmesine de hükmetti. B.A. istinafa başvurdu.

TELEFON GÖRÜŞMESİNİ İZİNSİZ KAYDETTİ

Sabah gazetesinin haberine göre, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Hukuk Dairesi de erkeğin kusur belirlemesi ve maddi-manevi tazminata yönelik istinaf başvurusunu kabul ederek, kadın yararına verilen 12 bin lira maddi ve manevi tazminatı 10'ar bin liraya düşürdü. B.A. bu kararı da yüksek mahkemeye taşıdı. Dava dosyasını inceleyen Yargıtay 2. Hukuk Mahkemesi, delil gösterilen telefon görüşmesi kayıtlarının habersiz kaydedildiği gerekçesiyle hükmün bozulmasına karar verdi.

YARGITAY DELİL SAYMADI

Yargıtay'ın verdiği kararda, kocaya yüklenen hakaret ve tehdit unsurlarının, taraflar arasında geçen telefon konuşmasının kaydedilerek oluşturulan ses kaydının olduğu belirtilerek hukuka aykırı olarak elde edilmiş olan delillerin mahkemece olayın ispatında dikkate alınamayacağı vurgulandı.

 

 

KAYNAK: SABAH
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 23
  • Üresin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende şuan boşanma surecindeyim eşim beni arayıp hakaret etti bir dolu telefonum her gelen giden aramanın ses kaydını otamatik yapıyor. Ben eşime bunu söyledim telefon ses kaydı yapiyor diye lakin bu. Tip uygulamanin olduğunu bildiğim için ses kaydını sildim nasılsa adalet yerini bulmaz dedim insanlar herturlu zorbalığı yapıyor ama delil olarak birşey kanıtlamak o kadar güç ki canım ülkemde bu süreç de karşı taraf bosanmak istemiyor diye dava uzuyor ama davacının çocukların piskolojisi alt üst oluyor çok yazık herşey yolunda olmuş olsa kimse gidipde mahkeme salonlarına isteyerek o havayı solumak istemez bunu bı anlasalar keşke
    Cevapla
  • Iso 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu mahkeme kararını anlamakta güçlük çekiyorum. Ne yani haberli ses.kaydimi olur. Ozaman karşındaki suçunu itiraf edermi. Saçmalığın daniskasi
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani. Ses kaydı almak için bir de kocasına haber mi verecekti. Kocacığım senin sesini kaydediyorum, haberin olsun mu, diyecekti
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Tahrik edipte ses kaydı almadığı ne malum
    Cevapla
  • N.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir tahrik sebebi bir erkeğe kadını aşağılama yada vurma hakkını vermez aklinızdan bi çıkartın şu şiddeti yahuu aciz insanlar şiddete maruz bırakır asll güç vurmakta değil vurmamakta açığa çıkar peygamber efendimiz bile kadını 3 kez uyarma hakkın var sonrasında kendine getirme amaçla 1 tokat atabilirsiniz ama terbiye mahiyetinde yavaş ca derken siz öldüresiye can yakıyorsunuz her türlü şiddet (psikolojik fiziki maddi manevi ) terbiye mahiyetini aşiyorsa bu düpedüz canilik tahrik değil Allah bile kullarına bu kadar zülm etmezken kullardaki cesareti anlamış değilim hep derim iyiki cennet cehennem var ve Rabbimin adaleti tecelli ediyor şükürler olsun.
    Cevapla
  • Oğuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Belli olur demekki öyle olmamış
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    haberli olarak nasıl ses kaydı alacağız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'