Üç aylarda hadis halkaları kuruluyor

Birçok gençlik kuruluşu, dernek ve vakfın bir araya gelerek organize ettiği 'Hadis Halkaları' başlıyor. En az iki kişinin toplanma yeri belirleyerek üç aylar boyunca 12 Hadis-i Şerif'i mütalaa edeceği sohbet grubuna kayıtlar devam ediyor.

GİRİŞ 24.01.2023 13:22 GÜNCELLEME 24.01.2023 13:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet yapan gençlik kuruluşu, dernek ve vakfın bir araya gelerek organize ettiği, üç aylar boyunca devam edecek olan ‘Hadis Halkalarına’ kayıtlar başladı. 'Hadis Halkaları' organizasyonunu düzenleyen kuruluşlar, Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in Hadis-i Şerif'leriyle üç aylarda bereketin yayılmasını amaçlıyor.

EVLER, OKULLAR, KAMPÜSLER VE İŞYERLERİ BEREKETLENSİN

Bir grupta en az iki kişi bulunması şartını taşıyan okuma gruplarında evler, okul kantinleri, camiler, kampüsler, fabrika mescitleri vb. yerler mekân olarak kullanılabilecek. Halkalar, Hz. Muhammed (s.a.v)'in bırakmış olduğu emaneti hayatın her alanına taşımaya çalışıyor.

Hadis Veritabanı Projesi tanıtıldı: 267 bin rivayet taranabilecekHadis Veritabanı Projesi tanıtıldı: 267 bin rivayet taranabilecek

HERKES KATILABİLİR

Hadislerin şerh edilebilmesi için gruptakilerin yaşlarının yakın olması önceleniyor. 'Hadis Halkaları' programının internet sitesinde çocuklar, gençler ve yetişkinler için üç farklı kategoride hazırlanmış hadis kitapçıkları mevcut.

NASIL KAYIT YAPILIYOR?

Peygamberimiz (s.a.v)’in hadislerini hem öğrenmek hem de hayatımıza geçirmek amacıyla ümmet çatısı altında bir araya gelen kuruluşların düzenlediği 'Hadis Halkaları' organizasyonuna hadishalkalari.org adresinden kaydolabilirsiniz.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • pusula 1 yıl önce Şikayet Et
    neden ayet değil de hadis?
    Cevapla
  • macır 1 yıl önce Şikayet Et
    Sorular Kur'an dan çıkacak be ya.
    Cevapla
  • bilall 1 yıl önce Şikayet Et
    peki bunları bize öğreten kim.
    Cevapla
  • serda 1 yıl önce Şikayet Et
    senin anlayacağın durum değil karadereli be ya
    Cevapla
  • KARADERELİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Macır ne alaka be ya.
    Cevapla
  • Trabzonlu 1 yıl önce Şikayet Et
    O halde siz sadece Kur'an ile dininizi yaşayınız ve hadislerle yaşantısını düzenleyenlere karışmayınız. Kendi mesuliyetinizin yanında başkalarının da mesuliyetini yüklenmeyiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!