E-Devlet deprem bağışı: E-Devlet, PTT, Yurtiçi, MNG, Aras Kargo deprem yardımı nasıl gönderilir?

e-Devlet deprem bağışı hakkında araştırmalar yapılıyor. AFAD, Kızılay, belediyeler ve kargo şirketleri deprem için seferber oldu. PTT, Yurtiçi, MNG, Aras Kargo deprem bölgelerine ücretsiz taşımacılık yapacaklarını açıkladı. Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, depremzedeler için e-Devlet aracılığıyla güvenli bağış kampanyası başlattı. Peki e-Devlet, PTT, Yurtiçi, MNG, Aras Kargo deprem yardımı nasıl gönderilir?

E-Devlet deprem bağışı: E-Devlet, PTT, Yurtiçi, MNG, Aras Kargo deprem yardımı nasıl gönderilir?
E-Devlet deprem bağışı: E-Devlet, PTT, Yurtiçi, MNG, Aras Kargo deprem yardımı nasıl gönderilir?
GİRİŞ 10.02.2023 09:20 GÜNCELLEME 10.02.2023 09:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

e-Devlet deprem yardımı nasıl yapılıyor sorusu vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Türkiye genelinde yardım ve bağış yapmak isteyen vatandaşlar için Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi iki yeni hizmet açıkladı. Bunun dışında PTT, Yurtiçi, MNG, Aras Kargo şirketleri de taşımacılık hizmetlerini ücretsiz yapacaklarını bildirdi. Peki e-Devlet, PTT, Yurtiçi, MNG, Aras Kargo deprem yardımı nasıl gönderilir?

E-DEVLET DEPREM BAĞIŞI NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi deprem bağışı için iki yeni hizmet duyurdu. Nakdi bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için çalışmalar devam ediyor. e-Devlet Kapısı'nda AFAD ve Türk Kızılay ile bağış kampanyalarına yönelik dijital hizmetleri erişime açıldı.
AFAD ve Türk Kızılay'ı iki ayrı hizmet başlatarak "deprem bağış kampanyası" hazırladı. Vatandaşlar kredi kartlarıyla -Devlet Kapısı üzerinden bu hizmetten yararlanabilecek. e-Devlet Kapısı, bağış yapmak isteyenlere ödeme aşamasında üç boyutlu güvenlik sistemi (3D Secure) koruması da sağlayacak.

E-DEVLET DEPREM BAĞIŞI İÇİN TIKLAYINIZ.

PTT DEPREM YARDIMI KAMPANYASI

PTT; elektrikli ısıtıcı, powerbank, yorgan, yastık, uyku tulumu, su ısıtıcısı, çay, kahve, konserve, kuru gıda, tava, tek kullanımlık tabak, çatal, kaşık, çocuk maması, kişisel temizlik ve hijyen malzemesi, bebek bezi ve kışlık giyecek gibi acil ihtiyaç malzemelerini Deprem bölgesine göndermek isteyen vatandaşların en yakın PTT şubesine giderek ücretsiz bir şekilde gönderebileceğini duyurdu.

YURTİÇİ KARGO DEPREM KAMPANYASI

Depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını hep birlikte sarmak için el ele veriyoruz.

Listede yer alan bireysel yardımlarınızı şubelerimize getirebilir, ücretsiz bir şekilde deprem bölgelerine gönderebilirsiniz.

ARAS KARGO DEPREM KAMPANYASI

Deprem bölgesine desteklerinizi önemle taşıyoruz!

Aras Kargo olarak, AFAD ile koordineli şekilde, ihtiyaçları karşılamak üzere deprem bölgesine gönderilecek ihtiyaç listesindeki yardım malzemelerini ücretsiz olarak taşıyoruz.

MNG KARGO DEPREM YARDIMI KAMPANYASI

Depremin yaralarını beraber sarıyoruz.

Deprem bölgesine göndermek istediğiniz ihtiyaç listesindeki bireysel yardımlarınızı ücretsiz taşıyoruz.

Tüm Türkiye'deki MNG Kargo birimlerine teslim edeceğiniz 30 kg/desiye kadar olan yeni/ kullanılmamış ürünler Kızılay aracılığıyla depremden etkilenen vatandaşlarımıza ulaştırılacaktır.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 1
  • TURAN özerbil 1 yıl önce Şikayet Et
    Telefon hattımda bakiyem yok ama paket yuklerken zaten fazla alıyorsunuz. Bakiyenız yok diye benim yardımımı engelliyorsunuz Vodofon
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?