İftar menüleri 2023: 8. Gün iftar menüsü

Ramazan ayı iftar sofraları için hazırladığımız menümüzde bugün; yalancı tarhana çorbası, nohut yemeği, Özbek pilavı ve portakallı revani tatlısı var.

İftar menüleri 2023: 8. Gün iftar menüsü
İftar menüleri 2023: 8. Gün iftar menüsü
GİRİŞ 30.03.2023 17:23 GÜNCELLEME 31.03.2023 14:06

Ramazan ayının ilk haftasını bugün itibariyle geride bıraktık. İlk haftanın heyecanı, misafir telaşları ve iftar menü planları derken oruca ve Ramazan ayına tam anlamıyla adapte olduk.

Şimdi Ramazan ayının ikinci haftasından kaldığımız yerden devam ediyoruz. Sekizinci gün iftar menümüze, şu yağmurlu günlerde içimizi ısıtacak ve soğuk algınlığı geçirmemek için bize destek sağlayacak bir çorba ile başlangıç yapıyoruz. Ardından klasik bir bakliyat yemeği ve yanına enfes lezzeti ve doyuruculuğuyla bir ana yemek ile devam ediyoruz. Ve son olarak böyle güzel sofraya yakışır bir tatlı ile iftar menümüzü sonlandırıyoruz.

İşte sizlere fikir vermesi amacıyla hazırladığımız, Ramazan ayının sekizinci gün iftar menüsü…

8.GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • Yalancı tarhana çorbası,
  • Nohut yemeği,
  • Özbek pilavı,
  • Portakallı revani

YALANCI TARHANA ÇORBASI

Yalancı tarhana çorbası tarifi

Bu yağmurlu günlerde içimizi ısıtacak, gerçeğini aratmayacak lezzetiyle sıcacık bir başlangıç yapıyoruz. Yalancı tarhana çorbası, gerçek tarhana çorbasına tat olarak birebir benzerliği sizi ve iftar sofrasında ki herkesi şaşırtacak.

Sadece adı yalancı: Yalancı tarhana çorbası tarifi

NOHUT YEMEĞİ

Nohut yemeği tarifi

Nohut, çorba yerine dahi tercih edilebilecek bir yemektir. Besleyici ve doyuruculuğuyla mutfaklarımızda sıklıkla pişen nohut yemeği bu günde iftar menümüzü de eşlik edecek.

Her haliyle güzel: Nohut yemeği tarifi

ÖZBEK PİLAVI

Özbek pilavı tarifi

Aynı tencerede pişen etler, sebzeler ve pilavın muhteşem uyumu sizi mest edecek. Nohut yemeğinin yanına klasik pilavdan farklı olarak Özbek pilavı tarifini mutlaka denemelisiniz.

İftar sofrasının yıldızı olacak: Özbek pilavı tarifi

PORTAKALLI REVANİ

Portakallı revani tarifi

Böyle güzel bir iftar yemeğinin ardına, enfes kokusuyla bir şerbetli tatlı yakışır diye düşündük. İftardan sonra taze bir çay ve portakallı revani günün tüm yorgunluğunu alacak ve bir tabak daha için sizi ailenin diğer üyeleri gibi sıraya sokacak.

Kaymak ve dondurma eşliğinde: Portakallı revani tarifi

Şimdiden afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?