İftar menüleri 2023: 10. Gün iftar menüsü

Ramazan ayına özel, sizlere fikir vermek amaçlı hazırladığımız onuncu gün iftar menümüzde bugün; çeşmi nigar çorbası, Bartın ıslaması, sebze salatası ve cacık var.

İftar menüleri 2023: 10. Gün iftar menüsü
İftar menüleri 2023: 10. Gün iftar menüsü
GİRİŞ 01.04.2023 17:43 GÜNCELLEME 01.04.2023 17:44

Onuncu gün iftar menümüze, bundan öncesinde olduğu gibi yine sıcak ve midemizi yormayan bir çorba tarifi ile başlıyoruz. Hemen ardından kolaylığı ve lezzetiyle belki de bundan sonra sofralarınıza hep konuk edeceğiniz bir ana yemek ve sonrasında sağlıklı olduğu kadar lezzetliyle de gönlünüzü çelecek bir salata ile devam ediyoruz. Tatlıya biraz ara veriyor ve ana yemeğin favorisi olan eşlikçi ile menümüzü sonlandırıyoruz.

İşte size özel hazırladığımız onuncu gün iftar menüsü…

10. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • Çeşmi nigar çorbası,
  • Bartın ıslaması,
  • Sebze salatası,
  • Cacık

ÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI

Çeşmi nigar çorbası tarifi

Osmanlı mutfağından iftar menümüze konuk aldığımız çeşmi nigar çorbası, mercimek çorbasının belki de en lezzetli hali! Hafif içimi ve terbiyesinden aldığı lezzetiyle midenizi yormayacak ve tadı damağınızda kalacak.

Saray mutfağından: Çeşmi nigar çorbası tarifi

BARTIN ISLAMASI

Bartın ıslaması tarifi

Bartın yöresine ait ıslama yemeği, hem pratik hem de oldukça lezzetli bir ana yemektir. Hızlıca hazırlanması ve tek başına doyurucu bir yemek olmasıyla bir kere deneyince sürekli denemek isteyecek ve bu tarifi aklınıza not edeceğinize eminiz.

Buyursunlar efendim: Bartın ıslaması tarifi

SEBZE SALATASI

Sebze salatası tarifi

Ana yemeğin yanına yakışacak en hafif ve sağlıklı olan bu salata ile iftar menümüze devam ediyoruz. Sarımsaklı sosuyla, buharda haşlanan sebze salatası midenizi yormayacak ve sosuyla sizi kendine aşık edecek.

Sebze sevmeyene sevdirir: Sebze salatası tarifi

CACIK

Cacık tarifi

Bugün iftar menümüzü tatlıyla değil de neredeyse her yemeğin yanına yakışacak olan bir eşlikçi ile bitirelim dedik. Bartın ıslaması yemeğinin yanında cacık sizin de favoriniz olacak.

Ana yemeğin favorisi: Cacık tarifi

Şimdiden afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!
CHP'li gazeteci Özlem Gürses'ten Saraçhane’de 1 Mayıs oyunculuğu