Kazık gibi olan havluları yumuşatmak için ne yapmalı? Sertleşen havlular nasıl yıkanır?

Evdeki havlularınız makineye atıldıktan sonra kazık gibi bir hal aldıysa ve kullanılmayacak şekle girdiyse işte bu haber tam size göre!

Kazık gibi olan havluları yumuşatmak için ne yapmalı? Sertleşen havlular nasıl yıkanır?
Kazık gibi olan havluları yumuşatmak için ne yapmalı? Sertleşen havlular nasıl yıkanır?
GİRİŞ 11.05.2023 12:26 GÜNCELLEME 11.05.2023 12:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ne kadar uğraşılsa da bir türlü eski haline döndürülemeyen bu havlular için aslında çözüm yok değil. Pamuk gibi havlular için bazı yöntemler mevcut. Deterjan kullanımından kaynaklı veya yanlış şekilde yıkanan havlu ve bornozların sertleşmesi kullanımını oldukça zorlaştırıyor. Hal böyle olunca sertleşen bornoz ve havluların yumuşamasını sağlayacak yöntemler arananlar arasına girdi…

SERTLEŞEN HAVLULAR NASIL YUMUŞATILIR?

  • Öncelikle satın alınan havlunun etiket kısmındaki yıkama talimatlarına dikkat etmeniz havlunun doğru bir şekilde yıkanmasını sağlayacaktır.

  • Havlu ve bornoz yıkanırken başka çamaşırlarla karışık makineye atılması yıpranmasını kolaylaştırır. Bu yüzden havluları ve bornozları yıkarken tek başına makineye atmakta fayda var.

  • Makinede olan şebeke suları kireçli olduğu için kireç önleyici tablet veya makineye takılan aparat kullanarak sertleşmesini önleyebilirsiniz.

  • Marketlerde satılan çamaşır yumuşatıcıları havlu ve bornozların yumuşamasını sağlar

  • Beyaz sirke suyun ph değerini dengede tutacağı için havlularınızı daha yumuşak ve daha hijyenik olmasını sağlayacaktır.

  • Yüksek ısıda ve bol buharla havlu ütülemek bornoz ve havlularınızın yumuşamasını sağlayacaktır.

  • Kurutma makinesine koymadan önce havlularınızı silkeleyip sallayın. Bu sayede lifler gevşeyecek ve fazla yıpranmayacaktır. Aynı işlemi havluları yıkamadan önce de yapmakta fayda var.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • MACKALI 61 11 ay önce Şikayet Et
    Bir kere bile olsa makinenize bir veya iki yemek ka$igi TUZ atin pamuk gibi yumu$acik oldugunu görceksiniz´para verip yumu$atici almaniza gerek yok.TUZ ayni zamanda yipranmayida önlüyor..Tabiki güzel kokda atarsaniz ohh gel keyfim gel.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi
Gabar’a iki yeni sondaj kulesi geliyor! 40 tır ile taşınacak