Seçim görevlileri belli oldu mu? 2023 sandık görevlisi ücreti ne kadar?

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri 14 Mayıs Pazar günü yapılacak. Seçime az bir süre kala sandık başında görev yapacak olanlar görev yerlerinin belli olup olmadığını merak ediyor. Peki seçim görevlileri açıklandı mı? 2023 sandık görevlisi ücreti ne kadar?

Seçim görevlileri belli oldu mu? 2023 sandık görevlisi ücreti ne kadar?
Seçim görevlileri belli oldu mu? 2023 sandık görevlisi ücreti ne kadar?
GİRİŞ 11.05.2023 10:52 GÜNCELLEME 11.05.2023 10:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanacak olan sandık görevlilerinin kimler olacağı merak ediliyor. Görevli olmak isteyenler ikametgah adreslerine göre ilçe seçim kuruluna başvuru işlemlerini tamamladı. İlçe seçim kurulları tarafından yapılan duyurulara göre seçim sandık görevlisi başvurusu yapılabilmektedir. Başvurular genellikle seçimden birkaç ay önce açılır. Peki seçim görev yerleri açıklandı mı? Sandık görevlileri ne zaman belli olacak?

SEÇİM GÖREVLİSİNİN GÖREVLERİ NELERDİR?

Seçim görevlisi olarak atanan kişilerin görevleri, ülke veya bölgeye göre farklılık gösterebilir. Ancak genellikle, seçim görevlileri şu görevleri yaparlar:

  1. Oy verme yerlerinin belirlenmesi ve hazırlanması

  2. Oy verme sürecinin yönetilmesi ve denetlenmesi

  3. Oy pusulalarının ve oy verme kutularının hazırlanması

  4. Seçmenlerin kimliklerini doğrulama işlemlerinin yapılması

  5. Oy sayımı ve sonuçların ilan edilmesi

  6. Seçim görevlileri, seçim günü boyunca çalışırlar ve seçim sonrasında, oy sayımı ve sonuçların bildirilmesi işlemleri tamamlanana kadar görevlerini sürdürürler.

2023 SEÇİM GÖREVLİLERİ BELLİ OLDU MU?

Seçim görevlileri, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından henüz açıklanmadı. Seçim görevlilerinin görev yerleri yakın zamanda belli olacak.

2023 SEÇİM GÖREVLİ ÜCRETİ NE KADAR?

2019 tarihinde gerçekleşen seçimde sandık görevlisi olarak görevde bulunan başkan ve üyelere 261 TL, siyasi parti temsilcilerine ise 130 TL ücretlendirme yapılmıştı.

2023 yılı için sandık görevlisi ücretleri henüz belli olmadı. Ancak genel hesaplama yönteminin 2000 x memur maaş katsayısı olması dolayısıyla 0,433684 x 2000 = 867 TL civarında olması bekleniyor.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • tepki 11 ay önce Şikayet Et
    secim dedigin bir gun olur avrupa sacmalik iki hafta secim gereksiz onu kaldirin oy verecek olan oy kullanma yerine gelecek hasta ise oy verme zorun da degil hapis de oy verme olmayacak suclu olanin oy hakki olur zaten yarisi cete mafia terør suclusu bir de oy hakki mi olur bosuna zarar mitinler de yasak olacak her partiye bir kere halk ver nerde kullanir ise kullansin parasi ødesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!