Kira yardımı kaç TL olacak? Bakanlıktan memura kira desteği açıklaması!

En düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılmasının ardından kira yardımı gelecek. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, fahiş kira artışlarının önüne geçmek için yasal düzenleme yapıldığını, memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı verileceğini açıkladı. Peki memura kira yardımı ne kadar olacak?

Kira yardımı kaç TL olacak? Bakanlıktan memura kira desteği açıklaması!
Kira yardımı kaç TL olacak? Bakanlıktan memura kira desteği açıklaması!
GİRİŞ 04.06.2023 13:10 GÜNCELLEME 04.06.2023 14:10
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Memura kira yardımı için düğmeye basıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, fahiş kira artışlarının önüne geçmek için yasal düzenleme yapıldığını, büyükşehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı verileceğini açıkladı.

''KİRA KATKISI VERECEĞİZ''

Büyükşehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı vereceğiz. TOKİ eliyle bölgemize yeni konutları süratle kazandırıp arz talep dengesini sağlayacağız. Şimdiden TOKİ için yerler bakmaya başladık arkadaşlarımızla beraber ve ilgili kurumlarımızla beraber.

DIŞİŞLERİ BAKANI MÜJDEYİ VERDİ!

Bakan Çavuşoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Önce Rusya- Ukrayna savaşı, sonra asrın felaketi depremler, arz- talep dengesini bozdu. Ancak bu sorun sadece yaşanan krizlerin sonucu değil; fırsatçıların da kurnazlığından kaynaklı. Bu ahlaki de değil, insani de değil. Yasal düzenlemelerle ve ilave tedbirlerle gereğini yapacağız. Büyük şehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı vereceğiz. TOKİ eliyle bölgemize yeni konutları da süratle kazandırıp, arz- talep dengesini sağlayacağız."

KİRA ARTIŞLARININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

Vatandaşlarımızın en çok dile getirdiği önemli üç sorunu çözmek için Cumhur ittifakı olarak çalışmalarımızı başlattık. Bunlardan ilki Antalya'mızdaki fahiş kira artışları. Önce Rusya-Ukrayna savaşı sonra asrın felaketi depremler arz talep dengesini bozdu. Ancak bu sorun sadece yaşanan krizlerin sonucu değil fırsatçıların da kurnazlığından kaynaklanıyor. Bu ahlaki de değil insani de değil. Yasal düzenlemelerle ve ilave tedbirlerle gerekeni yapacağız.

MEMURLARA KİRA YARDIMI NE KADAR?

Memura klra desteğinin ne kadar yapılacağı da henüz açıklanmadı. Bakan Çavuşoğlu'nun kira desteğine ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde:

"Kampanya sürecinde hemşehrilerimizle buluşmalarımızda talep ve sorunları da dinleme, gözlemleme fırsatımız oldu. Bu doğrultuda vatandaşlarımızın en çok dile getirdiği önemli iki sorunu çözmek için Cumhur İttifakı olarak çalışmalarımızı başlattık. Bunlardan ilki Antalya'mızdaki fahiş kira artışları. Önce Rusya-Ukrayna Savaşı, sonra asrın felaketi depremler, arz talep dengesini bozdu. Ancak bu sorun sadece yaşanan krizlerin sonucu değil, fırsatçıların da kurnazlığından kaynaklı. Bu ahlaki de değil, insani de değil."

MEMURA KİRA YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Memura kira yardımı açıklaması ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

AK Parti kamu çalışanlarının sosyoekonomik koşullarını iyileştirmek amacıyla bölgesel geçim endekslerini dikkate almayı taahhüt etti.

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde yaşayan devlet memurları için yapılacak düzenlemeler ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görev yapan meslektaşlarına benzer ödemelerin yapılması sağlayacak.

Memurlara kira yardımı ile büyükşehirlerdeki memurlar için il ve ilçe bazında kira katkısı sağlanacağını açıklayan Bakan Çavuşoğlu, konuya ilişkin bilgi verdi.

Fakat şu an için proje henüz tamamlanmadığından başvuru şartları da kamuoyu ile paylaşılmadı.

"KONUT TALEBİNİN YÜZDE 80'İ KARŞILANIR"

SGK Uzmanı Özgür Kaya ise yasal düzenlemeye oturtularak kirada fahiş artışların önüne geçilebileceğini söyledi. 

''Hükümetin bugünkü siyasi iktidarın konut üretmede TOKİ vasıtasıyla yaptığı çalışmalara bakıldığında performansın gayet olumlu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 2 yıl içinde arzı artırarak yüzde 100 olmasa da yüzde 80 seviyesinde talebi karşılayacağını söyleyebiliriz. Büyükşehirlerdeki fiyat artışlarının önüne geçmesine vesile olacaktır.

Dışişleri bakanının açıklamasında memurlara kira konusundaki yardım da gündeme geldi. Bu günlerde en çok konuştuğumuz konu memur maaş artışlarında. 12 bin lira seviyesinde memurun maaşı mevcut. İstanbul'da bir konutta 7-8 bin lira kira ödemeniz gerekiyor. 12 bin maaş alan memurun bu kirayı karşılaması söz konusu değil. Taban aylığın 22 bin liraya yükseltilmesi öngörüldü. Fiyat artışının fahiş yükseldiği illerde bu artışın önüne geçilecek, memura katkıyla yasal düzenlemenin acilen yapılması gerekiyor.''

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 19
  • fatih 10 ay önce Şikayet Et
    lütfen ya. bu ne saçma iş. zaten kiraların yükselmesinin sebebi işçi memur. eş ler çalışıyor birini maaşıyla kira diğeriyle geçim yapıyor.memura destek ne ya.. peki bizim gibi asgari üsretiler ne olcak. ölelim mi. bu ev sahipleride zaten vicdansız. REİS BUNLARI DÜZELT ARTIK. ARTIK BU DESTEK SON. ONA GÖRE
    Cevapla
  • ibram 10 ay önce Şikayet Et
    Bence devlet satılık TOKİ değil de kiralık TOKİ yapsın yani kirada oturabilmek için evler yapsın biz de devletin bize uygun gördüğü fiyatlarda oralarda oturalım inşallah
    Cevapla
  • paşa baba 10 ay önce Şikayet Et
    gözü olanın gözü çıksın aslanım sizde sağda sol da boş işlerle uğraşacağınıza okusaydınız
    Cevapla
  • Manisa 10 ay önce Şikayet Et
    Gerçekten çok büyük bir yanliş olur sadece memura böyle bir yardim yapilmasi asgari ücretle hayatini devam ettirmeye çalişan insanlari çok üzer emin olun buna
    Cevapla
  • Osman 10 ay önce Şikayet Et
    Ne kadar saçma bir uygulama.Ekonomik olarak halka extra yük olacaktır.
    Cevapla
  • murtaza 10 ay önce Şikayet Et
    başına bir iş geldiğinde nerde dediğin devlet memurdur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü