Şanlıurfa seçim sonuçları açıklandı! Deprem bölgesinde Erdoğan'ın ve Kılıçdaroğlu'nun oyları...

Şanlıurfa'da ikinci tur için oy kullanma işlemi sona erdi. İlk turda Şanlıurfa'da Cumhur İttifakı’nın oyu %55,83 iken Millet İttifakı’nın oyu ise %12,61'de kaldı. Peki deprem bölgesi olan Şanlıurfa'nın 2. tur seçim sonuçları neler?

Şanlıurfa seçim sonuçları açıklandı! Deprem bölgesinde Erdoğan'ın ve Kılıçdaroğlu'nun oyları...
Şanlıurfa seçim sonuçları açıklandı! Deprem bölgesinde Erdoğan'ın ve Kılıçdaroğlu'nun oyları...
GİRİŞ 28.05.2023 17:57 GÜNCELLEME 28.05.2023 17:57

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda kendilerine oy vermedi diye muhalefet partililer tarafından ağır hakaretlere maruz kalan depremzedeler, Şanlıurfa'da 2. tur seçimleri için akın akın oy kullanmaya gittiler. 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde asrın felaketiyle sarsılan deprem bölgesi olan Şanlıurfa, açık ara farkla Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı destekledi. İşte ikinci tur seçim sonuçları…

DEPREM BÖLGESİNDE VATANDAŞLAR OYLARINI KULLANDI!

Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 08.00 itibariyle başlayıp. 17:00’da sona erdi. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar kurulan konteynerlerde oylarını kullandı.

ŞANLIURFA SEÇİM SONUÇLARI

Asrın felaketini yaşatan depremler sonrası devletin bir an bile yalnız bırakmadığı Şanlıurfalı depremzedeler, yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandıklara akın etti. İlk turda Adıyaman'da Cumhur İttifakı’nın oyu %55,83 iken Millet İttifakı’nın oyu ise %12,61’de kaldı. 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde sandığa giden depremzedeler oy kullanma işlemini tamamladı.

Ayrıca 14 Mayıs Başkanlık seçimi sonuçları ise şöyleydi:

Recep Tayyip Erdoğan: 62,00

Kemal Kılıçdaroğlu: 36,07

Muharrem İnce: 0,32

Sinan Oğan: 1,59

ŞANLIURFA'DA OY KULLANILAN İLÇELER

Şanlıurfa'da Cumhurbaşkanı 2. tur seçimleri için Şanlıurfa il merkezi, Akçakale, Birecik, Bozova, Ceylanpınar, Eyyübiye, Halfeti, Haliliye, Harran, Hilvan, Karaköprü, Siverek, Suruç ve Viranşehir ilçelerinde oy kullanıldı. 

ŞANLIURFA CUMHURBAŞKANLIĞI CANLI SEÇİM SONUCU EKRANI

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin