Ukrayna'dan gelen anne ve kızı Kelime-i Şehadet getirip İslam'la şereflendi!

Ukrayna vatandaşı Natalia ve kızı Yulia, Manisa Yunusemre İlçe Müftülüğünde düzenlenen ihtida merasimi ile Müslüman olarak “Ayşe” ve “Aliya” ismini aldı.

Ukrayna'dan gelen anne ve kızı Kelime-i Şehadet getirip İslam'la şereflendi!
Ukrayna'dan gelen anne ve kızı Kelime-i Şehadet getirip İslam'la şereflendi!
GİRİŞ 21.06.2023 22:28 GÜNCELLEME 21.06.2023 22:28
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Müslüman olmak istediğini belirterek Yunusemre İlçe Müftülüğüne başvuran Ukrayna vatandaşı Natalia ve kızı Yulia için "İhtida Merasimi" düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimde İlçe Müftüsü M. Nedim Bakır, Natalia ve Kızı Yulia’ya İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esaslarına dair temel bilgiler verdi.

ANNE VE KIZ MÜSLÜMAN OLDULAR

Müftü Bakır, "Yaklaşık bir buçuk yıl önce Anastasia (Safiye) kardeşimiz, araştırarak ve öğrenerek Müslüman olmaya karar vererek müftülüğümüze başvurmuş ve ihtida işlemini gerçekleştirmiştik. Safiye kardeşimizin arkadaşı olan Natalia ve kızı Yulia’ya İslam dinini anlatması ve Müslüman olmalarını tavsiye etmesi neticesinde bugün Natalia hanım ve kızı Yulia’nın kelime-i şehadet getirmeleri ve yepyeni bir hayata başlamalarına şahitlik ediyoruz. Bundan sonra sizlerin de Safiye hanım gibi örnek olarak nice insanların İslam’a girmesine vesile olmanızı Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Rabbim, iman ve teslimiyetinizi kabul etsin" ifadelerini kullandı.

'4 YILDIR TÜRKİYE'DE YAŞIYORUZ İSLAM DİNİNİ ARAŞTIRDIM VE MÜSLÜMAN OLMAYA KARAR VERDİK'

Natalia ve kızı Yulia, "Daha önce Hristiyanlık dinine mensuptuk. 4 yıldır Türkiye’de yaşıyoruz. Safiye arkadaşımıza teşekkür ediyoruz bize çok yardımcı oldu. Biz de İslam dinini araştırdık ve Müslüman olmaya karar verdik" şeklinde konuştu.

Kelime-i şehadet getirerek Müslüman olan Natalia, "Ayşe", kızı Yulia da “Aliya” ismini aldı. Müftü Bakır, Ayşe'yi ve Aliya’yı tebrik ederek, "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından kitaplar hediye etti.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • Ruhi 10 ay önce Şikayet Et
    Bildiğimiz o tayfa şimdi bunlara sığınmacı. pis göçmen filan derler. Ya halbuki bak ne güzel kafir kafir yaşıyordunuz neden Müslüman oldunuz şimdi. Demi yani
    Cevapla
  • Vatandaşm 10 ay önce Şikayet Et
    Rabbim kabul buyursun inşallah.
    Cevapla
  • kaf.kum.Çıksın 10 ay önce Şikayet Et
    Maşaallah.
    Cevapla
  • hhüseyin 10 ay önce Şikayet Et
    Maşaallah kardeşlerim. Allah mübarek eylesin :) Fabrika ayarlarına döndünüz. Ebedi mutlu olmanın yolunu seçtiniz ;)
    Cevapla
  • ali 10 ay önce Şikayet Et
    banası ile kızını da evlendirelim tam olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?