“Dolandırılacaksın” dediler... Banka görevlileri yaşlı adamı ikna edemedi

Bursa'da banka görevlileri panikle şubeye gelen yaşlı adamın dolandırılmak üzere olduğunu anlayınca yaşlı adamı ikna etmeye çalıştı ama başarılı olamadılar.

“Dolandırılacaksın” dediler... Banka görevlileri yaşlı adamı ikna edemedi
“Dolandırılacaksın” dediler... Banka görevlileri yaşlı adamı ikna edemedi
GİRİŞ 11.08.2023 14:28 GÜNCELLEME 11.08.2023 14:30
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Orhangazi ilçesinde banka şubesine gelerek panikle acilen bir yere para göndermek istediğini söyleyen bir yaşlı adamın durumundan şüphelenen banka görevlileri, yaşlı adamın dolandırılmak üzere olduğunu anlayınca durumu izah etmeye çalışsalar da ikna edemediler. Olay yerine çağrılan polis ekiplerinin ikna ettiği yaşlı adam ve eşi ifade için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olay Orhangazi’de öğle saatlerinde meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, kendisini avukat olarak arayan bir şahıs, Yaşar T. (73) isimli yaşlı adamın ilaç siparişi verdiğini ve kargosunu almayıp geri iade ettiğini ve kendilerinin zarara uğratıldığını belirterek, verecekleri hesaba 156 bin TL yatırmalarını istedi. Kendisini avukat olarak tanıtan şahıs yaşlı adamın parayı bugün ödemesi halinde 50 bin TL olarak tahsil edebileceklerini söyleyince yaşlı adam panikle banka şubesine koştu.
Görevliler ikna edemedi polis ekipleri ikna etti.

Öğlen paydosunda panikle bankaya gelen Yaşar T.’nin durumundan şüphelenen banka görevlileri yaşlı adamla konuştuklarında adamın dolandırılmak üzere olduğunu anladı ve kendisini ikna etmeye çalıştı. Yaşlı adam ısrarla parayı yatırmak istediğini belirtince banka görevlileri durumu polis ekiplerine bildirdi. Orhangazi Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı devriye ekipleri bankaya gelerek yaşlı adamla konuşup arayanların dolandırıcı olduklarını ifade edip şahsı ikna etti.

Yaşar T ve eşi daha sonra ifade vermek üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 24
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Ülkemize acil len idam cezası gelmesi lazım
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Müslüman ülkede Kur'an hükümleri uygulanmalıdır.
    Cevapla
  • Arif 8 ay önce Şikayet Et
    haberde ve olayda önemli bir ayrıntıyı atlıyorsunuz! mağdur ile dolandırıcı arasında özel bir alışveriş söz konusu! bu adi dolandırıcı muhtemelen bu bilginin ifşa olacağını söyleyerek tehdit etmiş olmalı. yoksa neden alelacele bankaya koşsun adam?
    Cevapla
  • HALIL IBRAHIM TUTUN 8 ay önce Şikayet Et
    Allah(c) bunları ya islah etsin ya da yapamayacak hale gelecekleri şekilde helak etsin.
    Cevapla
  • sivas 8 ay önce Şikayet Et
    bu yasta adam dolandırılırsa vucudu kaldıramaz. uzuntusu yıpratır kalbını vucudunu. zalıme acımak mazluma ıhanettır. hırsızlıga tesebbus edenın dahı kolu kesılmelı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!