Bakan Koca'dan, 9 gün sonra Morca Mağarası'nda çıkarılan ABD'li Mark Dickey için açıklama

Mersin'de Morca Mağarası'nda mide kanaması geçiren ABD'li bilim insanı Mark Dickey, 9 gün sonra mağaradan çıkarılırken verdiği röportaja Türkçe "Selam" diyerek başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dickey için açıklama yaptı.

GİRİŞ 12.09.2023 19:14 GÜNCELLEME 12.09.2023 21:34
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Mersin'de, Morca Mağarası'nda mide kanaması geçiren ve doktorların onay vermesiyle tahliyesine başlanan ABD'li dağcı Mark Dickey, 9 gün sonra mağaradan çıkarılarak Mersin Şehir Hastanesine götürüldü.

MİDE KANAMASI GEÇİRDİ

Aralarında yabancı mağara bilimcilerinin de olduğu 15 kişilik bilim insanından oluşun grubu keşif için 3 Eylül'de 1276 metre derinlikteki Morca Mağarası'na inmiş, ekip üyelerinden ABD'li bilim insanı Mark Dickey'in mide kanaması geçirdiği ihbarı üzerine bölgeye ekip sevk edilmişti.

8 ÜLKEDEN 196 PERSONEL KATILDI

Kurtarma çalışmasına 8 ülkeden 196 personel ile başlanmıştı. Mağaraya giren doktorlar bilim insanına müdahale etmiş, geçtiğimiz pazar günü de güçlenen bilim insanı mağaradan çıkarma çalışması başlatılmıştı. Bilim insanı çıkarma çalışması 9. gününde tamamlandı.

İLK SÖZÜ "SELAM" OLDU

ABD'li bilim insanı Mark Dickey, verdiği röportaja Türkçe "Selam" diyerek başladı ve kendisinin kurtarılmasında çaba gösteren Türk yetkililere teşekkür ettiğini söyledi. Mağaradan çıkartılan bilim insanı askeri helikopter ile Mersin Şehir Hastanesine götürüldü. Bilim insanı burada tedavi altına alındı.

BAKAN KOCA: KONUĞUMUZ OLAN HASTAYA GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİZİ SUNUYORUZ

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Dickey için X'teki sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Koca'nın açıklaması şöyle:

"Mersin Anamur’da 2.140 rakımlı Taşeli Platosunda bulunan Morca Mağarasında 1.040 m derinlikte mide kanaması geçirerek mahsur kalan Amerikalı mağaracı Mark Dickey 9 gün süren çabalar sonucunda kurtarıldı.

Amerikalı mağaracının çıkarılmasının uzun zaman alacak olması nedeniyle ilk tedavisi, mağaraya inen hekimlerce, bulunduğu yerde yapıldı. Daha sonra Dickey, Uluslararası Mağaracılık Kurtarma Ekipleri operasyonu ile 12 Eylülde kurtarıldı. İlk müdahalenin ardından şu anda Mersin Şehir Hastanesinde tedavi altında.

Konuğumuz olan hastaya geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."

KAYNAK: İHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 102
  • Muharrem 7 ay önce Şikayet Et
    4 türk 4 Macar 4 ABD li magaracının birlikte o magaranın haritasını çıkarma calisması diye biliyorum
    Cevapla
  • Turan 7 ay önce Şikayet Et
    Tamam da arkadaş onun ve diğer yabancı bilim adamlarının orada ne işi varmış araştırma yapıyorlarmış diyırsunuzda devletimizden izin alımışmı hayır çünkü öyle bişey olsa yanlarında türk bilim adamı araştırmacı vs olması lazım değilmi bu işte bir iş var
    Cevapla
  • misafir 7 ay önce Şikayet Et
    selam türkçe değil arapça özdağcılara duyurulur
    Cevapla
  • Sinan 7 ay önce Şikayet Et
    Geldi mülteci sevicisi
    Cevapla
  • Hamza 7 ay önce Şikayet Et
    Ibranice
    Cevapla
  • murat 7 ay önce Şikayet Et
    Ülkemin dağında, bayırında, mağarasında, ormanında yabancılar fink atıyor. Geçenlerde de bir Rus define ararken jandarmaya rast gelmişti. Topraklarımız mıncıklanıyor. Endemik bitkiler, böcekler, madenler, tarihi eserler, hatta aklımıza gelemeyecek türden şeyler...
    Cevapla
  • Ali Hasanoğlu 7 ay önce Şikayet Et
    Haklı,birde Mersin'de Rusların yaptığı nükleer santral var,ona bir iyilik !düşünüyor olmasınlar!!!
    Cevapla
  • Sami 7 ay önce Şikayet Et
    Keşke selamün aleyküm deseydide bizimkiler kudursaydı :-)
    Cevapla
  • Nurcan elmastaş 7 ay önce Şikayet Et
    Kardeş beni güldürdün ALLAH ta seni güldürsün vallahi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok