Hayrettin Karaman’a saygı gecesi

Prof. Dr. Hayrettin Karaman için Bursa’da vefa programı düzenleniyor. "Dert Söyletir Aşk Ağlatır" kitabının da tanıtılacağı gecede, Hoca, bir panelde anlatılacak.

Hayrettin Karaman’a saygı gecesi
Hayrettin Karaman’a saygı gecesi
GİRİŞ 28.09.2023 14:12 GÜNCELLEME 28.09.2023 14:22
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Yıldırım Belediyesi, İlahiyatçı-İslam Hukukçusu Prof. Dr. Hayrettin Karaman'a vefa programı düzenliyor. 30 Eylül'de Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek programda "Yıldırım Belediyesi Kültür Yayınları'ndan çıkarılan ve Hayrettin Karaman'ın kaleme aldığı "Dert Söyletir Aşk Ağlatır" kitabının tanıtımı yapılacak. Programın devamında Karaman Hoca’yı yakından tanıyan önemli isimlerle bir panel gerçekleştirilecek. Güftesi Karaman'a, bestesi Musikişinas Mehmet Kemiksiz'e ait özel ilahi albümü de katılımcıların beğenisine sunulacak. İlahi olarak bestelenen 13 şiir için 13 ayrı ebru sanatçısının hazırladığı eserler de program kapsamında görücüye çıkacak.

BİNLERCE ÖĞRENCİ YETİŞTİRDİ
Ülkemizin değerlerini anmak, onlara gereken değeri gösterebilmek ve gelecek nesillerin bu önemli isimden faydalanmalarını sağlamak amacıyla Prof. Dr. Hayrettin Karaman'a vefa programı düzenleyeceklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Medeniyetimizin köklü müktesebatını, günümüzün birikimi ve imkanlarıyla harmanlayarak geleceğe taşıyan, bir neslin öncüsü Prof. Dr. Hayrettin Karaman Hocamız, ilme ve düşünce dünyamıza birçok katkı sağlamıştır. Öğretim, tebliğ ve irşad faaliyetleri ile binlerce öğrenci yetiştirmiştir. Yıldırım Belediyesi olarak biz de hocamızın kaleme aldığı ‘Dert Söyletir Aşk Ağlatır’ adlı şiir kitabını ve hocamızın şiirlerini Musikişinas Mehmet Kemiksiz'in bestelemesiyle bir albüm haline getirip sanat dünyasına kazandırdık. 30 Eylül'de düzenleyeceğimiz vefa programına tüm sanatseverleri bekliyoruz" dedi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • anti west 7 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim,batı ile anlaşıp vatanını.milletini satmayan her hocamız kendi çapında islama hizmet etmiştir.Ayrımcılık yapmayalım.Birleştirici olalım.Kardeşlik hukukuna ria yet edelim.
    Cevapla
  • CESUR1453 7 ay önce Şikayet Et
    Hayrettin Hoca hangi ayeti inkar etmiş hangi sahih hadisi inkar etmiş bize bir delil gösterir misin? Müslüman bir Alimi tekfir ediyorsun, eğer söylediklerin hakikat değil ise bu döner seni bulur, aynı yazında dediğin gibi olursun. Klavye başına oturmuş FETÖCÜ KRİPTO BİR HAİN MİSİN?
    Cevapla
  • İmam hatip 7 ay önce Şikayet Et
    Cevap Akşit hocanın bir videosu var YouTube de bir izle de bak ne diyor
    Cevapla
  • abdullah 7 ay önce Şikayet Et
    adamı ölmeden anıyorlar
    Cevapla
  • Osman Bube 7 ay önce Şikayet Et
    Adamıin itikadı bozuk ayetleri hadislerı inkar eden bırıne saygi? Adam musluman değil anlamıyorum bir bemmı göruyorüm
    Cevapla
  • meraci83 7 ay önce Şikayet Et
    Kendinde görecek göz anlayacak izan, fark edebilecek idrak var mı sanıyorsun da bir ilim insanını suçluyorsun? Delille konuşmanın müslümanlık, delilsiz konuşmanın ise münafıklık emaresi olduğundan da mı haberin yok?
    Cevapla
  • Oguzhan 7 ay önce Şikayet Et
    Ahmet Nair kardeşim, şu an ki niyetini bilemem ama bu adam yetiştirme tarzı ile büyük zarar vermiştir yetiştirdiği öğrencilere ve islama siz onun hatasını Cevat AKŞİT den dinleyin...
    Cevapla
  • Hasan Işılak 7 ay önce Şikayet Et
    1966 da İS. ünn. ilk derse girince günaydın demeyip selamun aleykum dediği içinmi itikatı bozuk oluyor. Diyanetin son düzenlediği ilmihalin yazılışında görev alan kurulun başkanlığını yapmıştır. O ilmihali al oku yanlış görürsen bilgin varsa konuş . fetö fitnesi ağzıyla konuşma.
    Cevapla
  • Ahmet Nair 7 ay önce Şikayet Et
    Evet bir sen görüyorsun bu şekilde. Hayreddin Hocaya bilip bilmeden ayet hadis inkarcısı deme, çünkü o bildiğin kişilerden değil.
    Cevapla
  • Mustafa Coşkun 7 ay önce Şikayet Et
    hayrettin hocanın hangi eserini okudunuz da bu kanıya vardınız hangi eserin de nerede ayetleri ve hadisleri inkar ediyor kaynak gösterir misiniz MÜSLÜMAN kaynaksız konuşmaz aksi takdir de MÜFTERİ olur İslam ışığında günün meseleleri İslam hukuku yollarım ayrılış noktasında islam ve Kur'an yolu ve Türkçe meali bunlardan birinden örnek gösterin bizde sizin gibi düşünelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selvi: Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel'e operasyon çekiyor
Bir ülkeden daha son dakika İsrail duyurusu! Nota verip resmen ilan ettiler