Angelina Jolie: Dünya liderleri bu suça ortak...

ABD'li oyuncu ve eski Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie, İsrail'in Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıya tepki göstererek ateşkes çağrısında bulundu.

Angelina Jolie: Dünya liderleri bu suça ortak...
Angelina Jolie: Dünya liderleri bu suça ortak...
GİRİŞ 02.11.2023 06:15 GÜNCELLEME 02.11.2023 08:56
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Jolie, "her iki tarafa da ateşkes dayatmasını engelleyen dünya liderlerinin yaşanan suçlara ortak olduğunu" dile getirdi.

Ünlü sanatçı Angelina Jolie, kişisel Instagram hesabında mülteci kampının saldırı sonrası görüntülerini paylaşarak, “Bu yapılan, kaçacak hiçbir yeri olmayan hapsolmuş bir topluluğa yönelik kasıtlı bir saldırıdır” ifadelerini kullandı.

“TOPLU HALDE CEZALANDIRILIYORLAR”

Angelina Jolie, Gazze’nin son 20 senedir açık hapishane olduğunu ve bugün hızlı bir şekilde toplu mezara dönüştüğünün altını çizerek, “Dünya olup bitenleri izlerken ve birçok devletin aktif desteğiyle, milyonlarca Filistinli sivil, uluslararası hukuka aykırı olarak gıda, ilaç ve insani yardımdan mahrum bırakılırken toplu halde cezalandırılıyor ve insanlıktan çıkarılıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Taraflara ateşkes çağrısında bulunan Jolie, “İnsani ateşkes talebini reddedip, BM Güvenlik Konseyi’nin her iki tarafa da ateşkes dayatmasını engelleyerek dünya liderleri bu suçlara ortak olmaktadır” ifadelerine yer verdi.

KAMPA SALDIRILAR

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail savaş uçaklarının dün Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı’na saldırı düzenlediğini duyurmuştu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, saldırıda ilk belirlemelere göre 100 kişinin hayatını kaybettiği ve kampta bulunan sivil yerleşim yerlerinden 6 Blok Mahallesi’nin tamamen yerle bir olduğu belirtilmişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • Ayşe 5 ay önce Şikayet Et
    Arap liderlerden çok şey demiş helal olsun
    Cevapla
  • Doğrusu .... 5 ay önce Şikayet Et
    TV de bazı yorum ve haberlerde İsrail ABD nin niyetinin Filistinlileri Mısır'a sahra çölüne göndermek istediği ve İsrail'in amacını kendi bile bilmediği söyleniyor yanlış İsrail ve evangelist ABD nin kalleş amacida belli Tevrat in Samuel 15 ve inandıkları armagedona göre Filistinlilerin nefes alan kimi ve neyi varsa tamamen öldürüp yok etmek niyeti yoksa Sina çölüne göndermek asla değil
    Cevapla
  • HHH 5 ay önce Şikayet Et
    BM iflas etmiş neyin iyi niyet elçisi bu.
    Cevapla
  • dadaş 5 ay önce Şikayet Et
    şu kadın kadar vicdanı olmayan türküm müsümanım diyenler var ülkemizde, yazıklar olsun size
    Cevapla
  • 44 zaloğlu 5 ay önce Şikayet Et
    Kafirlerle birlikte olan bu katliyamı görmezden gelen toplantılar yapan yok efendim diplomasiyle çözeceğiz diyerek şov yapanlar Dakikanın dahi önemli olduğu GAZZEDE çünkü kafir dakikada onlarca müslümanı katlediyor ama sözde Müslüman ülkeler yemekli toplantılarla şov yapıyor Ama şunu iyi bilsinler Kafirin yaptığı bu Katliyama onlarda ortakdır bunun hesabını ALLAHA cc vereceklerdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri