Kumaştan kurum lekesi nasıl temizlenir?

Kumaştan kurum lekesini çıkarmak için öncelikle kumaşı açık havada nazikçe silkelemeniz gerekir. Ardından kumaşı önce soğuk suda ardından bir gece boyunca deterjanlı suda bekletmelisiniz.

Kumaştan kurum lekesi nasıl temizlenir?
Kumaştan kurum lekesi nasıl temizlenir?
GİRİŞ 09.12.2023 15:47 GÜNCELLEME 09.12.2023 16:47

Kurum, hem tozlu hem de yağlı bir madde olduğu için temizlenmesi zor bir lekedir.  Çok ince parçalardan oluştuğu için temizlerken dikkat edilmezse daha fazla yayılabilir. Bu da lekenin çıkmasını zorlaştırabilir.

Kumaştan kurum lekesini temizlemek için basit ama önemli adımlara dikkat etmek gerekir. Kurum çabuk bulaşan ve yayılan bir leke olduğu için hızlıca müdahale edilmesi gerekir. Haber7.com ekibi olarak kumaştan kurum lekesi temizlemek için izlemeniz gereken adımları siler için derledik.

Kumaştan kurum lekesi nasıl temizlenir?

İşte kumaştan kurum lekesini temizleme rehberi;

Kıyafetten süt lekesi nasıl çıkar?Kıyafetten süt lekesi nasıl çıkar?

KUMAŞTAN KURUM LEKESİ NASIL TEMİZLENİR?

  • Fazla Kurumu Silkeleyin

Kumaştan kurum lekesi nasıl temizlenir?

Kumaştan kurum lekesini temizlemek için öncelikle kumaşın üzerindeki fazla kurum silkeleme yoluyla uzaklaştırmanız gerekir. Bunun için kurum lekesi olan kumaşı açık havaya çıkarın ve nazikçe silkeleyin. Eğer çok sert bir şekilde silkeleme işlemi yaparsanız kurumun daha fazla yayılmasına sebep olursunuz. Aynı zamanda kurum tanelerinin kumaşa daha fazla nüfuz etmesine de sebep olabilirsiniz.

5 basit adımda yorgan nasıl yıkanır? Çamaşır makinesinde yorgan yıkamanın püf noktaları…5 basit adımda yorgan nasıl yıkanır? Çamaşır makinesinde yorgan yıkamanın püf noktaları…

Açık havada kumaştan kurum lekesini temizlemek için nazikçe kumaşı sallayın ve kurum tanelerinin dökülmesini sağlayın.

  • Kumaşı Soğuk Suya Tutun

Kumaştan kurum lekesi nasıl temizlenir?

Kumaştan kurum lekesini temizlemek için kumaşı ters çevirin. Ardından akan soğuk suyun altına tutun. Suyun da etkisiyle kurum lekelerinin çoğu akıp gidecektir. Ardından soğuk su dolu bir kova içerisine kumaşı batırın. Bu işlemler sırasında ellerinizle kurum olan yerlere dokunup yayılmasına izin vermeyin. Mümkün olduğunca temastan kaçının.

Duvardan pastel boya lekesi nasıl çıkarılır? Duvardan pastel boya lekesi çıkarmak için en etkili 6 yöntem…Duvardan pastel boya lekesi nasıl çıkarılır? Duvardan pastel boya lekesi çıkarmak için en etkili 6 yöntem…

  • Kurum Lekesi Olan Kumaşı Gece Boyunca Suda Bekletin

Kumaştan kurum lekesi nasıl temizlenir?

Kumaştan kurum lekesini temizlemek için yukarıdaki adımları izledikten sonra ılık su içerisine bir miktar çamaşır deterjanı koyun. Bu su içerisinde kumaşı en az 6 saat mümkünse bir gece bekletin. Eğer çamaşır suyu kullanabileceğiniz bir kumaş ise suyun içerisine birkaç damla çamaşır suyu da ekleyebilirsiniz.

Gıda saklama kapları nasıl temizlenir? Saklama kabı kokusu nasıl geçer?Gıda saklama kapları nasıl temizlenir? Saklama kabı kokusu nasıl geçer?

  • Kumaşı Sıcak Suda Yıkayın

Kumaştan kurum lekesi nasıl temizlenir?

Kumaştan kurum lekesi çıkarmak için bütün adımları denediniz ama hala geçmediyse son aşama olan sıcak suda yıkama yöntemini denemelisiniz. Bunun için kurum lekeli kumaşı çamaşır makinesine atın ve mümkün olan en yüksek sıcaklıkta yıkayın.

Bulaşık makinesi neden kurutmuyor? Kurutma yapmayan bulaşık makinesi için etkili çözüm yollarıBulaşık makinesi neden kurutmuyor? Kurutma yapmayan bulaşık makinesi için etkili çözüm yolları

Kumaşı çamaşır makinesinden çıkarttıktan sonra kurum lekesinin çıkıp çıkmadığını kontrol edin. Eğer leke çıkmadıysa asla kurutma makinesine atmayın. Aksi takdirde leke kumaşta kalıcı hale dönüşür ve tekrar çıkarmanız imkânsızlaşır.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Netanyahu kendisini tehdit eden Gantz ve Eisenkot ile tartıştı
İsrail terörüne direnen Kassam Tugayları’nın zorlu şartları Ebu Ubeyde’de vücut buluyor