Bu görsel mücadele testinde katılımcıların sadece %4’ü başarılı oluyor! Diğerlerinden farklı olan çiçeği 10 saniye içerisinde bulabilir ve onlardan biri olduğunu kanıtlayabilir misin?

Okuyucular tarafından oldukça sevilen görsel zeka testi ile karşınızdayız. Bu testi katılımcıların sadece %4’ü verilen süre içerisinde çözebildi. Peki, siz sadece 10 saniye içerisinde diğerlerinden farklı olan çiçeği bulmaya var mısınız?

GİRİŞ 07.12.2023 08:40 GÜNCELLEME 07.12.2023 09:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Zekâ testi oyunları, eğlenceli vakit geçirmenin yanı sıra beyin gelişimini, zihinsel hızı ve kısa süreli hafızanın gelişimini önemli ölçüde destekler. Zekâ testi oyunları karşımıza bazen bir matematik bulmacası bazen iki resim arasındaki farklar bazen de optik yanılsama olarak karşımıza çıkabilir.

Alışılagelmişin dışında bir düşünce ile doğru cevabı bulmamızı isteyen zekâ testi oyunları, 7’den 70’e herkese hitap edecek şekilde tasarlanır. Haber7.com ekibi olarak bugün sizler için ararken kafanızı kaşımanıza sebep olacak bir zekâ testi oyunu hazırladık.

DİĞERLERİNDEN FARKLI OLAN ÇİÇEĞİ BUL

Bu görsel mücadele testinde katılımcıların sadece %4’ü başarılı oluyor! Diğerlerinden farklı olan çiçeği 10 saniye içerisinde bulabilir ve onlardan biri olduğunu kanıtlayabilir misin?

Yukarıdaki görselde dikkatlice gözlemlemeniz ve hızlıca cevap vermeniz gereken bir zekâ testi oyunu görüyorsunuz. 4 satır 8 sütundan oluşan toplam 32 adet çiçek bulunuyor. Sizden diğerlerinden farklı olan çiçeği bulmanızı istiyoruz. Bunun için de sadece 10 saniye süreniz var.

Nöronlarınızı harekete geçirecek görsel zekâ testi: Diğerlerinden farklı olan Super Mario karakterini 15 saniye içerisinde bulabilir misiniz?Nöronlarınızı harekete geçirecek görsel zekâ testi: Diğerlerinden farklı olan Super Mario karakterini 15 saniye içerisinde bulabilir misiniz?

Diğerlerinden farklı olan çiçeği bulmaya hazırsanız süreyi başlatalım!

Dikkatli bir şekilde gözlemlemenizi, zamana karşı odaklanmayı, konsantrasyon ve bilişsel yeteneklerinizi çalıştırırken aynı zamanda zihin egzersizi yapmanızı sağlayacak olan diğerlerinden farklı olan çiçeği bulma oyununda başarılı olmak için keskin gözlere sahip olmanız gerekir.

Dikkat seviyenizi zorlayacak: Resimdeki gizli nesnelerin tamamını 90 saniye içerisinde bulabilir misiniz?Dikkat seviyenizi zorlayacak: Resimdeki gizli nesnelerin tamamını 90 saniye içerisinde bulabilir misiniz?

Diğerlerin farklı olan çiçeği bulma oyunları gibi dikkat geliştiren oyunlar yaşamın birçok alanında size beceri kazandırır. Bu tarz testler sayesinde gündelik hayatta yaşadığınız durumlara bakış açınızı da değiştirir. Çevrenizde gerçekleşen olaylara farklı bakış açıları ile bakarak alternatif yollar bulabilirsiniz.

Bu görsel mücadele testinde katılımcıların sadece %4’ü başarılı oluyor! Diğerlerinden farklı olan çiçeği 10 saniye içerisinde bulabilir ve onlardan biri olduğunu kanıtlayabilir misin?

Diğerlerinden farklı olan çiçeği bulma oyunu, yapılan ön analizler doğrultusunda katılımcıları arasında sadece %4’ü verilen süre zarfında doğru cevabı bulabildi. Sizde onlardan biri misiniz görmenin tam zamanı.

Dedektif ruhunuzu ortaya çıkarın: İki resim arasındaki 10 farkı 40 saniyede bulabilir misin?Dedektif ruhunuzu ortaya çıkarın: İki resim arasındaki 10 farkı 40 saniyede bulabilir misin?

Tüm dikkatinizi ve odağınızı toplayarak resmi dikkatlice inceleyin. Diğerlerinden farklı olan çiçeği bulmak için ayrıntılara dikkat etmekten daha çok odaklanmanız önemlidir. Bunun içinde sabır ve pratiğinizin olması çok önemlidir.

Resimde diğerlerinden farklı olan emojiyi 20 saniye içerisinde bulabilir misiniz? Tuhaf olanı sadece iyi bir dedektif bulabilir!Resimde diğerlerinden farklı olan emojiyi 20 saniye içerisinde bulabilir misiniz? Tuhaf olanı sadece iyi bir dedektif bulabilir!

Diğerlerinden farklı olan çiçeği bulma tarzında oyunlar becerileri geliştirmede oldukça etkilidir. Bunun yanı sıra göz keskinliğini de etkileyerek karar alırken her detayı düşünmenize olanak sağlar. Yeterli konsantrasyon ve odaklanma ile daha iyi ve hızlı kararlar vermenizi sağlar.

İki resim arasındaki 12 farkı 45 saniye içerisinde bulabilir misiniz? Bu görsel zeka testi sizi çok zorlayacak!İki resim arasındaki 12 farkı 45 saniye içerisinde bulabilir misiniz? Bu görsel zeka testi sizi çok zorlayacak!

Evet, sürenin sonuna geldik. Diğerlerinden faklı olan çiçeği bulan okuyucularımızı tebrik ederiz. Süre konusunda sıkıntı yalayıp diğerlerinden farklı olan çiçeği bulamayan okuyucuların ise endişelenmesin. Şimdi sizlerle diğerlerinden farklı olan çiçeği bulmak üzerine kurul olan zekâ testi oyununa ait çözüm görselini paylaşacağız.

İşte diğerlerinden farklı olan çiçeğin yeri;

Bu görsel mücadele testinde katılımcıların sadece %4’ü başarılı oluyor! Diğerlerinden farklı olan çiçeği 10 saniye içerisinde bulabilir ve onlardan biri olduğunu kanıtlayabilir misin?

Dikkat seviyenizi test edecek optik illüzyon görseli: Bahçede gezen sümüklü böcek ve salyangozu 15 saniyede görebilecek misiniz?Dikkat seviyenizi test edecek optik illüzyon görseli: Bahçede gezen sümüklü böcek ve salyangozu 15 saniyede görebilecek misiniz?

Peki, siz diğerlerinden farklı olan çiçeği bulabildiniz mi yoksa süre sizin görseli taramanız için yeterli gelmedi mi? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • mert 5 ay önce Şikayet Et
    buldum!!! 30 saniyede.
    Cevapla
  • Türkiyem 5 ay önce Şikayet Et
    İlk bakışta buldum
    Cevapla
  • dadaş 5 ay önce Şikayet Et
    Aferin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Reisi'nin kaza geçirmesi bizleri derinden üzdü
Ayhan Bora Kaplan davasında 7 şüpheli tutuklandı!