Kıyafetten tereyağı lekesi nasıl çıkar? 7 adımda etkili çözüm...

Kıyafetten tereyağı lekesi çıkarmak için leke oluşur oluşmaz üzerine mısır nişastası dökmeli ve yağın fazlasının emilmesini sağlamalısınız.

Kıyafetten tereyağı lekesi nasıl çıkar? 7 adımda etkili çözüm...
Kıyafetten tereyağı lekesi nasıl çıkar? 7 adımda etkili çözüm...
GİRİŞ 08.12.2023 16:40 GÜNCELLEME 08.12.2023 16:41

Tereyağı, neredeyse her yemeğin içerisine kullandığımız ve her sabah kahvaltıda ekmeğe sürüp severek tükettiğimiz bir yiyecektir. Lezzetli ve iştah açıcı olması onu karşı konulmaz kılar. Sıcacık ısınmış bir ekmeğin üzerine sürüp yerken, bizi geçmişe götürür. Ancak bu kadar sevilen tereyağı yanlışlıkla kıyafetlere bulaştığında geride bıraktığı leke ile sinir bozucu olabiliyor.

Kıyafetten tereyağı lekesi çıkarmak doğru adımlar uygulanmadığında geçmeyebilir hatta daha kalıcı hale bile gelebilir. Özellikle eritilmiş tereyağı lekesi daha tehlikelidir. Sıvı olması sebebiyle kıyafetin dikişlerine kadar işleyebilir ve sıkıca kıyafetin liflerine tutunur.

Kıyafetten tereyağı lekesi nasıl çıkar? 7 adımda etkili çözüm...

Peki, kıyafetten tereyağı lekesini nasıl çıkaracaksınız? Kıyafetten tereyağı lekesi çıkarmak için izlemeniz gereken tüm işlemleri adım adım sizler için derledik. İşte kıyafetten tereyağı lekesi çıkarmak için izlemeniz gereken en temel ama etkili adımlar;

KIYAFETTEN TEREYAĞI LEKESİ NASIL ÇIKAR?

  • Leke İle Mücadele İçin Hızlı Hareket Edin

Kıyafetten tereyağı lekesini çıkarmak için olabildiğince hızlı hareket etmelisiniz. Tereyağı süt kalıntıları ve sudan oluştuğu aynı zamanda yüksek miktarda yağ içerdiği için kıyafette leke bırakmak ihtimali çok yüksektir.

Kumaştan kurum lekesi nasıl temizlenir?Kumaştan kurum lekesi nasıl temizlenir?

Özellikle eritilmiş tereyağı daha yağlı ve daha bulaşıcı olabileceği için hızlı davranıp temizlemek oldukça önemlidir.

  • Fazla Yağı Emmesi İçin Mısır Nişastası Kullanın

Kıyafetten tereyağı lekesini çıkarmak için ilk yapacağınız şey yağın fazlasını emmesi için lekenin üzerine mısır nişastası dökmektir. Mısır nişastasını kıyafetteki tereyağı lekesinin olduğu yere serpin ve toz tanelerinin yağı emmesi için 10-15 dakika bekletin.

Kıyafetten süt lekesi nasıl çıkar?Kıyafetten süt lekesi nasıl çıkar?

Eğer elinizin altında mısır nişastası yoksa yerine alternatif olarak bebek pudrası da kullanabilirsiniz. Bebek pudrası da bulamıyorsanız son çare kabartma tozunu kıyafetteki tereyağı lekesinin üzerine dökerek yağı emmesini sağlayabilirsiniz.

Kıyafetten tereyağı lekesi nasıl çıkar? 7 adımda etkili çözüm...

  • Tozu Silkeleyin

Kıyafetten tereyağı lekesini çıkarmak için kullandığınız mısır nişastası ya da alternatiflerini süre sonunda silkelemeniz gerekir. Bunun için kıyafetinizi çöp kutusunun yanına götürün ve nazikçe silkeleyin. Asla sert bir şekilde silkelemeyin ya da elinizle ittirmeyin. Bu sefer mısır nişastası kıyafetinize bulaşır ve yağlı doku giderek yayılır.

Duvardan pastel boya lekesi nasıl çıkarılır? Duvardan pastel boya lekesi çıkarmak için en etkili 6 yöntem…Duvardan pastel boya lekesi nasıl çıkarılır? Duvardan pastel boya lekesi çıkarmak için en etkili 6 yöntem…

  • Tereyağı Lekesine ön İşlem Uygulayın

Kıyafetten tereyağı lekesini çıkarmak için mısır nişastası adımından sonra lekenin kalan kısmını çıkarması için ön işlem uygulamak gerekir. Bunun için kıyafetinizin lekeli kısmına yumuşak bir bulaşık deterjanı ve ılık su ile hazırladığınız temizleme solüsyonunu uygulayın. Bu temizleme solüsyonu kıyafetten tereyağı lekesini çıkarmaya yardımcı olacaktır.

Kıyafetten tereyağı lekesi nasıl çıkar? 7 adımda etkili çözüm...

  • Kıyafeti Etiketine Uygun Şekilde Yıkayın

Kıyafetten tereyağı lekesini çıkarmak için yukarıdaki tüm adımları izledikten sonra sıra yıkama işlemine gelir. Bu aşamada kıyafetin yıkama talimatlarına uyarak çamaşır makinesinde eğer uygun değilse elde yıkama ile temizlenmesi gerekir.

Dondurucunun buzu nasıl çözülür? Buzlanma yapan dondurucuyu temizleme adımları…Dondurucunun buzu nasıl çözülür? Buzlanma yapan dondurucuyu temizleme adımları…

  • Kurumaya Bırakın

Kıyafetten tereyağı lekesini çıkarma işleminde yıkama yaptıktan sonra kıyafeti açık havada kurumaya bırakın. Bu aşamada kıyafeti eğer kurutma makinesine atarsanız çıkmamış tereyağı lekesi varsa yüksek ısının etkisiyle kıyafet yapışır.

Muhtemelen son kullanma tarihinin olduğunu bilmediğiniz eşyalarMuhtemelen son kullanma tarihinin olduğunu bilmediğiniz eşyalar

  • Kıyafetinizi Ütüleyin

Kıyafetten tereyağı lekesinin çıktığına emin olmak için kurumasını bekledikten sonra eğer işlem başarılı ise kıyafetinizi güzelce ütüleyip dolabınıza kaldırabilirsiniz. Eğer kıyafetten tereyağı lekesi çıkarma işlemi başarılı değilse lekenin üzerine ön işlem yapma adımına geri dönerek aynı işlemleri leke çıkana kadar tekrarlayın.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kaza yaptı, ölüsü 2 saat sonra bulundu: Kahreden detay ortaya çıktı!
Rusya'nın Belgorod kentine füze saldırısı kamerada