37 yıl önceki katliam unutulmadı... PKK düğün günü köy basıp 8 kişiyi katletti

Şırnak'ın Uludere ilçesinde 37 yıl önce düğün günü köy basan bölücü terör örgütü mensubu PKK'lılar, evin damında soba borusuna el bombası atıp aynı aileden 8 kişiyi katletti.

GİRİŞ 21.01.2024 10:44 GÜNCELLEME 21.01.2024 11:17
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İlçenin Ortabağ köyünde 22 Ocak 1987 yılında PKK'lı teröristler, düğün akşamı köy bastı. Teröristler, kerpiç evi taradıktan sonra dama çıkıp soba borusundan el bombası attı. Olayda baba, anne, 3 kardeş ve amcasını kaybeden İbrahim Yakut, 11 yaşında yaralı olarak kurtuldu. Olayı duyan yakınları, yardım için gittiklerinde ise iki kişi teröristlerin hedefi oldu. Köyde çıkan çatışmada ise 6 kişi yaralanmıştı.

37 yıl önce düğünde oldukları, eve gittikten sonra gece karanlığında teröristlerin köy basıp evlerini tarayıp daha sonra evin damına çıkan teröristlerin soba borusu içinden el bombası attığını belirten İbrahim Yakut, odanın içinde babası, annesi, kardeşleri ve amcası olup hepsinin öldüğünü söyledi.

Kendisi ve yeğeni cansız bedenlerin arasında yaralı kaldıklarını ifade eden Yakut, "O zaman 11 yaşındaydım, yeğenim 2 yaşındaydı. köylüler ve karakoldan gelen askerler başka odaya girdiler. Önden giden iki korucu ailemdendi, onlarda şehit oldu. Orada da bomba düzeneği yaptılar. Olayda 6 yaralı vardı. 1987 yılından bu güne 37 yıl geçti. Yıl dönümleri, mezarlık evimize çok yakın. Olay bir türlü gözümün önünden geçmiyor.

Devletimiz bize sahip çıktı. Ancak kadrolardan faydalanamadık. Yetkililere sesleniyorum, bizlere yardımcı olsunlar" dedi.

Nimet Yakut ise, dedesi, amcası, ninesi, herkesin öldüğünü ve onları çok özlediklerini kaydetti.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • Gülhane 3 ay önce Şikayet Et
    O bölgede var olan ve bu itlere sempati duyan kürt kardeşlere tavsiyemdir unutmayın ki İsrail köpeği öldürdüğü kişinin kim olduğuna bakmıyorsa bu itlerde bakmıyor amaç ve gaye aynı şehit düşen evlatlara bir bakin bunlar sizin hakkınızı savunmak amerikan iti parayı verir ülkeyi meşgul eder güneydoğu ve doğuya devlet iş imkanı getirir ise sen orda huzur içinde yaşarsın.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    katliamın devamı dem de ve meclisde lerdir. Dem demek arabca kan demektir.
    Cevapla
  • yoğunlook 3 ay önce Şikayet Et
    Chp nin kardeşleri yok olacak. Özgürü maşa yapan ermeniler yok olacak.
    Cevapla
  • dimi 3 ay önce Şikayet Et
    abd nin maaşlı pkk lıları bunun hesabını bunun bedelini bu dünyadada öbür dünyadada ödeyeceksiniz.o zaman ne abd nede israil sizi kurtaramayacak.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    hani PKK dem HDP CHP Kürtlerin hakkını savunuyordu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu