Güldür Güldür'de skandal skeç: Kahraman gazilerle alay ettiler

Show TV'de yayınlanan Güldür Güldür adlı programda sözde "mizah" adı altında gazilere yönelik haddi aşan ifadeler kullanıldı.

GİRİŞ 02.02.2024 21:21 GÜNCELLEME 02.02.2024 21:23
Bu Habere 319 Yorum Yapılmış

Güldür Güldür adlı programda büyük bir skandala imza atıldı. Sözde "mizah" adı altında yayınlanan skeçte Türk ordusunun kahraman gazileri hedef alındı. Skeç, sosyal medyadan tepki yağdı.

"KURŞUN YEMEK SENİ AYRICALIKLI YAPMAZ"

Tepkilerin odağındaki skeçte, bir gaziye yönelik "Tamam en gazi sensin. Kurşun yemek seni ayrıcalıklı yapmaz" sözleri kullanıldı. Bununla da yetinilmeyen skeçte, gazilere tanınan ayrıcalıklar ve "Gazikart" ile de alay edildi.

YAYINLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Güldür Güldür ekibine, "Gazilere dil uzatan bu insanları kınıyorum. Vatan ve bayrak için canını, bedenini feda eden Gazilerimize yapılan saygısızlık kabul edilemez. Ulvi Gazilik mertebesini parayla kıyaslayacak kadar şuursuz, hadsiz sözlerin yer aldığı yayın ile alakalı inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" söyleriyle tepki gösterdi. 

BAKAN GÖKTAŞ'TAN KINAMA: ASLA KABUL EDİLEMEZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, resmi X hesabından yaptığı paylaşımda haddi aşan skeci kınadığını bildirdi. Bakan Göktaş paylaşımında, "Bir televizyon kanalındaki gazilerimize yönelik haddini son derece aşan ve "güldürmeyen" anlamsız skeci şiddetle kınıyorum. Vücudunun herhangi bir parçasını gözünü kırpmadan bu vatana feda eden gazilerimizi incitecek çirkin söylemler amacına bakılmaksızın asla kabul edilemez. Şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz ve aileleri bizim en kıymetli emanetimizdir." ifadelerini kullandı.

"BU SKEÇ AMACINI AŞMIŞTIR"

Skandal skeçe tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, gazilerin bu ülkenin onuru ve gururu olduğunu belirterek "Bu skeç amacını aşmıştır, bu bölüm yayından kaldırılmalı ve gazilerimizden özür dilenmelidir." dedi.

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 319
  • Adalet 2 ay önce Şikayet Et
    Hep aynı zihniyet
    Cevapla
  • s,s 2 ay önce Şikayet Et
    her hafta komedi diye neler aşılanıyor bu ekranlarda hiç bir değere hiç bir maneviyata saygı kalmadı inşallah öbür tarafta da güleriz
    Cevapla
  • Myorum 2 ay önce Şikayet Et
    Yıllardır skeç sanat adına manevi değerlere saldırmalarına rağmen adamlar rahat rahat yaşıyorlar. Şaşırdık mı?
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    RTÜK 'ÜN işi ne,versin cezalarını ama gerçek bi CEZA olsun,reklamlarını yapmaları için destek olacak küçük ceza değil
    Cevapla
  • Tual 2 ay önce Şikayet Et
    Gazilerimiz toplanmalı hep birlikte Kınamalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başıboş sokak köpeği saldırısı! Dehşete düşüren o anlar kameralara böyle yansıdı
Bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak