Baharın müjdecisi 3 cemre ne zaman düşüyor? İlk cemre düştü!

Türk kültüründe baharın gelişini müjdeleyen ve geleneksel olarak kutlanan cemreler, her yıl üç kez düşer. Bu olay, havaya, suya ve toprağa düşen üç aşamadan oluşur. İşte 2024 yılında 3 cemre ne zaman düşecek, cemre düşmesi nedir?

Baharın müjdecisi 3 cemre ne zaman düşüyor? İlk cemre düştü!
Baharın müjdecisi 3 cemre ne zaman düşüyor? İlk cemre düştü!
GİRİŞ 21.02.2024 15:40 GÜNCELLEME 21.02.2024 15:41
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Şubat ayının gelmesiyle araştırılanlar arasında yer alan cemre ne zaman düşecek konusu özellikle tarımla uğraşanları ilgilendiriyor. Fidanları toprağa dikme dönemine işaret eden cemre düşmesinin aslında pek çok farklı anlamı da bulunuyor. İşte, havaya, suya ve toprağa düşen cemreler ve 2024 toprağa düşen cemre!

Kızılcığın faydaları nelerdir, kızılcık suyu nasıl yapılır? Kızılcık hangi hastalıklara iyi gelir?Kızılcığın faydaları nelerdir, kızılcık suyu nasıl yapılır? Kızılcık hangi hastalıklara iyi gelir?

Geleneğe göre cemre düşmesi fırtınalara neden oluyor ve bu dönemde yurdun birçok yerinde kar yağıyor. Üçüncü cemreden sonra baharın geldiği kabul edilir.

Yeşil kabağın faydaları nelerdir? Kabak yemenin 10 altın faydası!Yeşil kabağın faydaları nelerdir? Kabak yemenin 10 altın faydası!

Havaya Düşen Cemre (19-20 Şubat): İlk cemre, genellikle Şubat ayının sonlarında havanın ısınmaya başlamasıyla düşer. Bu, kışın sert geçişinin sona erdiği ve baharın yaklaştığı bir dönemi simgeler.

Suya Düşen Cemre (26-27 Şubat): İkinci cemre, Mart ayının başlarında suya düşer. Bu aşama, akarsuların ve göllerin buzlarının erimeye başladığı, suların ısınmaya başladığı bir süreci temsil eder.

Toprağa Düşen Cemre (5-6 Mart): Son cemre ise Mart ayının ortalarında toprağa düşer. Bu, toprağın ısındığı, bitkilerin yeşermeye başladığı ve tarımsal faaliyetlerin arttığı bir zaman dilimini ifade eder.

CEMRE GELENEĞİ VE ANLAMI

Cemre, Türk kültüründe baharı karşılamak ve doğanın yeniden doğuşunu kutlamak için kullanılan geleneksel bir kavramdır. Her ne kadar bilimsel bir temeli olmasa da, cemre düşmeleri halk arasında mevsim geçişlerini anlamlandırmada önemli bir role sahiptir.

Bu doğa olayı, havaya düşen cemrenin ardından suya ve toprağa düşmesiyle birlikte, baharın geldiği ve doğanın uyanışının başladığı kabul edilir. Cemre geleneği, topluluklar arasında paylaşılan kültürel bir birlikteliği simgeler ve baharın getirdiği bereket ve yeniden doğuşun coşkusunu kutlar.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • gardaş 2 ay önce Şikayet Et
    kışmı var cemre bekliyorsunuz
    Cevapla
  • ali 2 ay önce Şikayet Et
    Odman kardeşime katılıyorum
    Cevapla
  • Osman 2 ay önce Şikayet Et
    Uzmanların yorumu; mevsimler 1 ay kadar ileriye kaydı. Cemrelerde de bu yönde değişiklik yapılsın;)
    Cevapla
  • selim karakurt 2 ay önce Şikayet Et
    cemrelerde işe yaramıyor artık
    Cevapla
  • Mehmet acet 2 ay önce Şikayet Et
    Nasıl gelmedi doğuda 1 metre kar ,döndük eksi 25
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...