Eskişehir'deki Porsuk Çayı ve çevresi farelerin istilasına uğradı

Eskişehir’in simgelerinden Porsuk Çayı ve çevresinde son dönemlerde fare popülasyonunun artışa geçmesi vatandaşları endişelendirdi.

GİRİŞ 15.02.2024 16:24 GÜNCELLEME 15.02.2024 16:32
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Turistlerin en uğrak noktalarından birisi olan Porsuk Çayı’nın kenarlarındaki taşlarda ve boşluk alanlarda yaşayan fareler dikkat çekiyor.

Özellikle İki Eylül Caddesi ile Cengiz Topel Caddesi’nin kesişim noktasında ve Adalar Bulvarı üzerinde yoğunlukta olduğu görülen fareler, oluşturdukları kötü görüntü ile hem vatandaşlara hem de turistlere rahatsızlık veriyor. Suyun içerisinde yüzen ve kuşlar için atılan yiyeceklerle beslenen farelere çözüm olarak Porsuk Çayı’na su yılanı atılması gibi ilginç öneriler sunan vatandaşlar, yetkililerden konuyla ilgili çalışma yapmalarını bekliyor.

“Porsuk Çayı’na su yılanı atılırsa onlar fareleri yer”

Vatandaş Bayram Soylu, “Bence kötü, yani sakıncalı. Su yılanı var, insanı ısırmaz ve zehirli değil. Buraya onları atacaksın onları yer. Fareler yılanların besin zincirinde ilk başta geliyor. Tabii çevre temizliği çok önemli. Turistlerin en çok etkilendiği şartlardan birisi de çevre temizliği. Yetkililerin bu konuyla ilgilenmesi lazım” dedi.

“Yetkililerden çalışma bekliyoruz”

Günay Kötek, “Mutlaka önlem alınması gerekiyor. Farelerin görüntüsü iyi değil. Yani turist açısından da Eskişehir’de ikamet eden vatandaşların açısından da farelerin görünmesi pek hoş değil. Yetkililerden çalışma bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Bu Porsuk Çayı’nın temizliğinden kaynaklanıyor olabilir”

Mahmut Aygür ise, şunları söyledi:

“Belgesellerde izlediğim kadarıyla başka akarsularda da böyle oluyor. Suda yüzen farenin adı daha değişik galiba o kadarını bilmiyorum. Burada ben de geçen gün gördüm. Köprünün altındaki delikten içeriye girdi. Bu Porsuk Çayı’nın temizliğinden kaynaklanıyor olabilir. Yaşıyorlarsa bana göre kalmalı. Onu yok edelim derken başka şeylere de zararı olacak belki.”

KAYNAK: İHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 16
  • Xyz 2 ay önce Şikayet Et
    Köpekler çoğaldı, kediler azaldı, fareler de çoğalır. Her yere hayvan yemi bırakılıyor. Bir zamanlar avrupayı da fareler basmıştı. Kedileri çoğalarak önlem alabildiler ...
    Cevapla
  • Atatürk 2 ay önce Şikayet Et
    Nebi asgari ücret verecem dedi ya gazetecilere algıya başlamışlar.
    Cevapla
  • Ali veli 2 ay önce Şikayet Et
    85 yaşındaki adama ses etmeyenler Erdoğan başkana 70 yaş çok diyorlardı.. nasıl işinize gelirse demokrasi olur
    Cevapla
  • Sakirrr 2 ay önce Şikayet Et
    Yaş değil annem sıkıntı sağlık yolda yürüyemeyen birisinden bahsediyoruz
    Cevapla
  • Servetiye Cephesi 2 ay önce Şikayet Et
    Köpek popülasyonuyla fare popülasyonu doğru orantılıdır. Köpekler çoğalırsa kediler azalır ve fare istilası olur. Kediler bunların yavrularını büyümeden yakalayıp öldürür.
    Cevapla
  • çoban 2 ay önce Şikayet Et
    turna balığı atsınlar kesin çözüm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı