Yeşilçam oyuncusu Sevda Ferdağ hayatını kaybetti

Yeşilçam döneminin ünlü oyuncularından Sevda Ferdağ, 81 yaşında hayatını kaybetti. Ferdağ, uzun süredir hastalıklarla mücadele ediyordu.

Yeşilçam oyuncusu Sevda Ferdağ hayatını kaybetti
Yeşilçam oyuncusu Sevda Ferdağ hayatını kaybetti
GİRİŞ 17.02.2024 15:07 GÜNCELLEME 17.02.2024 15:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yeşilçam döneminin ünlü oyuncularından Sevda Ferdağ, Cihangir'deki evinde 81 yaşında hayatını kaybetti.

Ferdağ, uzun süredir hastalıklarla mücadele ediyordu.

SEVDA FERDAĞ KİMDİR?

1942'de Edremit'te doğan Ferdağ, 1958'de rol aldığı O Günden Sonra filminin başarısız olması sonucu Almanya'ya yerleşti. Ablasının ısrarlarıyla 1963'te Türkiye'ye dönen Sevda Ferdağ, 2009'a kadar yaklaşık 150 filmde rol aldı.

Oyuncunun en çok bilinen filmlerinden biri de Kapıcılar Kralı (1976). Yönetmenliğini Zeki Ökten'in yaptığı, senaryosunu Umur Bugay'ın yazdığı filmin başrollerinde Kemal Sunal, Sevda Ferdağ, Bilge Zobu ve Sevil Üstekin'in yer alıyordu.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • izmirkartalı 2 ay önce Şikayet Et
    Allah Rahmet eylesin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı