40 ülke 200 şehir gezen Güney Koreli Ko, Kayseri’de evlendi

2019’da dünya turuna çıkan ve 40 ülke, 200 şehir gezen Güney Koreli Hyewan Ko, Türkiye'de tanıştığı Tuğrul Kaya (38) ile evlenip, Kayseri'ye yerleşti.

40 ülke 200 şehir gezen Güney Koreli Ko, Kayseri’de evlendi
40 ülke 200 şehir gezen Güney Koreli Ko, Kayseri’de evlendi
GİRİŞ 27.02.2024 11:37 GÜNCELLEME 27.02.2024 11:52
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Güney Koreli ekonomist Hyewan Ko (44), yolculuk ve yeni yer keşfetme tutkusuyla 5 yıl önce dünya turuna çıktı. Ko, 2021'de Muğla’nın Fethiye ilçesinde konakladığı otelde Tuğrul Kaya ile tanıştı. Sevgili olan çift, 2 yıl önce evlendi.

Türkiye’de yeni bir hayata başlayan ve eşinin işi nedeniyle Kayseri’ye yerleşen Ko, kentte, Büyükşehir Belediyesi'nin Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür Merkezi'nde (KAYMEK) Türkçe eğitimi almaya başladı.

Türkçe konuşmayı öğrenen Ko, "2019 yılında yolculuğu çok sevdiğim için dünya gezisine çıktım. Şimdiye kadar 40 ülke ve 200 şehir gezdim. Türkiye'ye gezmek için geldim ve Fethiye'ye gittim. Otelde güzel bir insanla tanıştım ve eşim oldu. Fethiye'de 2021 yılında 6 ay yaşadıktan sonra Kayseri'ye geldim ve 1,5 yıldır burada yaşıyorum. Şu an KAYMEK'te Türkçe öğrenmek için ders çalışıyorum. Önceden online olarak Türkçe öğrenmeye çalıştım. Fakat yüz yüze hocam ve arkadaşlarımla birlikte öğrenirken daha rahat, güzel ve zevkli oluyor. Türkiye güzel, benim ülkem Türkiye'ye göre biraz küçük. Türkiye'deki insanları çok seviyorum ve onlar da beni seviyor. Türkiye'nin manzaraları çok güzel, Kore de güzel ama burada deniz, yüksek dağlar ve tarihi yerler var, o yüzden çok seviyorum" diye konuştu.

'POZİTİF ENERJİ VERİYOR'

Türkçe kursu öğretmeni Banu Odabaşı (42) ise "Kurslarımıza pek çok ülkeden yabancı arkadaşlarımız geliyor. Bunlardan biri Güney Kore'den gelen Hyewan Ko. Kendisi dünyanın birçok ülkesini gezerken yolu Türkiye'ye düşüyor. Fethiye'de tatil yaparken Türk olan eşiyle tanışıyor, evleniyor ve eşinin işi dolayısıyla Kayseri'ye yerleşiyorlar. Kayseri'ye yerleştiği zaman Türkçe öğrenmek istediğine karar veriyor. KAYMEK kurslarında yabancı diller için A2 bölümüne kaydını yaptırıyoruz. Çok neşeli, kültürlü ve sınıfımıza pozitif enerji veren bir arkadaşımız" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 14
  • Seda 2 ay önce Şikayet Et
    Sözüm olmamalı elbette. Ama yorumdakiler insan dışı.
    Cevapla
  • hasso 2 ay önce Şikayet Et
    kayserinin koreliye ihtiyacı yoktu ama neyse
    Cevapla
  • Ayşe K. 2 ay önce Şikayet Et
    İslamda Hak kitaba iman etmeyenle evlenmek yoktur. . Bİldiğim kadarı ile koreliler budist.
    Cevapla
  • Cmll 2 ay önce Şikayet Et
    O senin dediğin kadın cariye için geçerli değil erkekler için geçerli kadınlar evlenirsin ister Müslüman olur ister olmaz Kendi bilir �slam'da sıkıntı yoktur
    Cevapla
  • Yaşar 2 ay önce Şikayet Et
    Herkesde biliyor,ki Türkiye bir islam devleti.Ama içinde o kadar haydinde var.Aldatmak yalan söylemek,verdiği sözü yerine getirmeyenlere dolu.Dinimiz her kimki bir hıristiyanları müslüman yaparsa cennetlik,dır diyor.Ben bu evliliği çok doğru buluyorum .Tebrik ediyorum 2 sinide.Mutluluklar diliyorum.
    Cevapla
  • Aydın 2 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim hemen fetva vermeyin ya bakiyirum herkes sin alimi kesilmiş nerden biliyorsun müslüman olmadığını yada yabancı bir kadınla evlenip evlenilemeyecegini nerden biliyorsun kadının dinini bak türk kadınlarına sokaklarda çıplak geziyorlar sorsan müslümanlar
    Cevapla
  • Samim 2 ay önce Şikayet Et
    Yanlış bilgi lütfen araştırın erkek evlenebilir, kadın evlenemez
    Cevapla
  • kim bu 2 ay önce Şikayet Et
    müslüman erkek gayrımüslim kadınla evlenebilir.
    Cevapla
  • Busbus 2 ay önce Şikayet Et
    kayseriye gelin gitmis Allah kurtarsin Dunyanin kac bucak olacagini gorecek, O kadar gezmesine gerek yok
    Cevapla
  • Saner 2 ay önce Şikayet Et
    Saçmalamışsın, Kayseri'nin insanı mert olur, işinize gelmezse kötü olur
    Cevapla
  • murtaza 2 ay önce Şikayet Et
    güzel ülkemde,birde,enfilasyon ve faizler yüksek olmasa,insanlar refah içinde yaşarlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dikkat çeken rakamlar! Ülke ülke kişi başına düşen araç sayısı belli oldu
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması