Akılalmaz 'kardeş yüzlü' dolandırıcı: 19 suçtan aranan kadından şaşkına çeviren oyun!

İstanbul'da gerçekleştirilen bir dolandırıcılık operasyonu kapsamında ortaya çıkan detaylar şaşkına çevirdi.

Akılalmaz 'kardeş yüzlü' dolandırıcı: 19 suçtan aranan kadından şaşkına çeviren oyun!
Akılalmaz 'kardeş yüzlü' dolandırıcı: 19 suçtan aranan kadından şaşkına çeviren oyun!
GİRİŞ 01.03.2024 11:23 GÜNCELLEME 01.03.2024 11:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bazı şirketlere ait çekleri çaldıktan sonra üzerlerinde değişiklik yapıp tekrar piyasaya süren kadın İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince suçüstü yakalandı.

DHA'nın haberine göre 6 ilde, 19 ayrı suçtan arandığı öğrenilen A.C. adlı kadının, yakalanmamak için kimlik kartını kullandığı kardeşine benzemek için yüz estetiği yaptığı ortaya çıktı.

Evinde yapılan aramada, çeşitli şirketlere ait çek koçanları, çok sayıda kaşe ve mühür ele geçirilen A.C., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

6 İLDE 19 AYRI SUÇTAN ARANMASI ARANIYORMUŞ

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir ihbarı değerlendirerek yaptıkları çalışmalarda, tüzel şirketlerin kullanımında bulunan çeklerin çalındığı ve üzerlerinin doldurularak tekrar piyasaya sürüldüğü bilgisini elde etti. Araştırmayı derinleştiren ekipler, çeklerin, 6 ilde 19 ayrı suçtan arandığı tespit edilen A.C. isimli kadın tarafından çalınarak piyasaya sürüldüğünü belirledi. Jandarma ekipleri, Beyoğlu’nda bir evde yaşadığı öğrenilen A.C.’yi suçüstü yakalayarak gözaltına aldı. Evde yapılan aramada, çeşitli şirketlere ait çek koçanları, çok sayıda kaşe ve mühür ele geçirildi.

ESTETİKLE BENZEDİĞİ KARDEŞİNİN KİMLİĞİNİ KULLANMIŞ

Sorguya alınan A.C.’nin yakalanmamak için kardeşinin kimlik kartını kullandığı öğrenildi. Kardeşinin kimlik kartındaki fotoğrafına benzemek için kilo verdiği ve yüz estetiği yaptırdığı anlaşılan A.C.’nin, arama noktaları ya da yol kontrollerinde bu sayede yakalanmadığı öğrenildi. A.C.’nin yakalanmamak için ayrıca sürekli adres değiştirdiği ortaya çıktı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince sorgusu tamamlanan A.C., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK: DHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 3
  • malatya balabanlı 1 ay önce Şikayet Et
    19 suçtan aranıyor , 20 nci suçtan serbest kalır .
    Cevapla
  • HerŞeyVatanİçin 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye Yüzyılı, devlet teşvikli dolandırıcılar cenneti vatana millete hayırlı olsun
    Cevapla
  • Cano 1 ay önce Şikayet Et
    19 suçtan aranıyor 20. suçunda cezasını çekecek değil mi sayın mahkemeler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina