Bayram tatili özel sektörde 3 gün mü 9 gün mü? İdari izin günleri belli oldu!

Milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alan Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak sorusu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla son buldu. Ramazan Bayramında kamuda 9 gün resmi tatil ilan edildi. Peki özel sektörde bayram tatili kaç gün olacak?

Bayram tatili özel sektörde 3 gün mü 9 gün mü? İdari izin günleri belli oldu!
Bayram tatili özel sektörde 3 gün mü 9 gün mü? İdari izin günleri belli oldu!
GİRİŞ 21.03.2024 09:14 GÜNCELLEME 21.03.2024 09:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dini bayramların ilki olan Ramazan bayramı için geri sayım başladı. Bayrama yaklaşık 2 haftalık bir süre kala Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından tatil planları yapılmaya başlandı. Kamuda çalışanlar için 9 günlük tatil resmi olarak belirlendi. Özel sektör çalışanları ise bayramda kaç gün tatil yapacaklarını merak ediyorlar. Peki özel sektörde Bayram tatili 9 gün mü, 3 gün mü

RAMAZAN BAYRAMI 2024 NE ZAMAN?

İslam alemi için oruç ayı olarak da bilinen “On bir Ayın Sultanı’na veda edilecek Ramazan Bayramı 2024 yılında 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak. Ramazan Bayramı’nın son günü ise 12 Nisan cuma gününe denk geliyor. Bayram öncesinde Arefe günü ise yarım gün olacak. İşte, detaylı Ramazan Bayramı takvimi

  • 9 Nisan Salı Ramazan Bayramı Arefe günü

  • 10 Nisan Çarşamba Ramazan Bayramı 1. günü

  • 11 Nisan Perşembe Ramazan Bayramı 2. günü

  • 12 Nisan Cuma Ramazan Bayramı 3. günü (son)

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN MÜ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olacağını söyledi. Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımıyla haberi duyurdu.

Cumhurbaşkanı, "Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük sürede idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum" ifadelerini kullandı

"Böylece salı günkü yarım günü ve pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza rahatça değerlendirebilecekleri 9 günlük bir vakit verdik" diyen Erdoğan, "Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

Ramazan Bayramı arifesinden önceki ilk iş günü olan 8 Nisan Pazartesi ile yarım gün mesainin olduğu arife günü idari izin olarak kararlaştırıldı.

Kamu çalışanları, bayramda 6 Nisan Cumartesi günü başlayıp 14 Nisan Pazar sona eren 9 günlük tatil yapabilecek.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ ÖZEL SEKTÖRE KAÇ GÜN?

Resmi olarak verilen 9 günlük tatil, idari izin kapsamında olduğu için kamu çalışanlarına veriliyor. İdari izin ya da diğer adıyla idari tatil sadece 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurlarını kapsayan bir izin türüdür. İdari izin bir bakıma kişinin çalıştığı kurum tarafından verilen izin anlamını taşımaktadır.

Bu nedenle özel sektör için bayram tatili arefe günü yarım gün olmak üzere 3 buçuk gün olarak gerçekleştirilecek.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Duvarlar bizim tatil parasi olana
    Cevapla
  • yiğido 1 ay önce Şikayet Et
    Reis devlette çalışanlara hayırlı olsun özel sektörde öyle bi hak yoktur az maaş çok iş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü