Grip olduğunu sandı, omurilik felci geçirdi

Antalya’da yaşayan Serkan Özdemir isimli kişi sabah işe gitmek için yataktan kalkmak istediği sırada bacaklarını hissetmediğini fark etti.

Grip olduğunu sandı, omurilik felci geçirdi
Grip olduğunu sandı, omurilik felci geçirdi
GİRİŞ 23.03.2024 10:07 GÜNCELLEME 23.03.2024 10:07
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Antalya’da yalnız yaşayan ve bir ayakkabı mağazasında satış danışmanı olarak çalışan Serkan Özdemir, geçen yıl 24 Aralık’ta işten çıkıp evine gitti.

Dinlenmek için koltuğa uzanan Özdemir, aynı yerde uyuyakaldı.

Sabah işe gitmek için uyanan Özdemir, ayağa kalkmak için davranınca yattığı yere düştü.

Bacaklarının tutmadığını fark eden Özdemir, üşüttüğünü düşünerek 2 gün grip ilacı alıp istirahat etti.

2’nci günün sonunda idrarını tutamayan Özdemir, o an hayatının en büyük şokunu yaşadı.

Belden aşağısının tutmadığını fark eden Özdemir, arkadaşlarının yardımıyla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu.

Burada yapılan nörolojik kontrollerde, Özdemir'e “Parapleji: Omurilik felci” teşhisi koyuldu.

Bir süre hastanede yatan Özdemir, fizik tedavi bölümünde yer olmadığı, sıra kendisine gelince çağrılacağı söylenerek taburcu edildi.

PENCEREDEN DIŞARIYI İZLİYOR

Tek başına yaşadığı evinde yatağa bağımlı kalan Özdemir, ne yapacağını şaşırdı. Bir gecede hayatı değişen Özdemir, arkadaşlarının yardımıyla yaşama tutunmaya çalışıyor.

3 aydır fizik tedavi sırası bekleyen Özdemir, kaslarının iyice erimemesi için oturduğu yerde bacaklarını hareket ettiriyor.

Son olarak arkadaşının getirdiği tekerlekli sandalye ile evde hareket etme şansı bulan Özdemir, çok özlediği sokakları pencerenin önünden izleyebiliyor.

Şu an hiçbir geliri olmayan, bu nedenle özel olarak fizik tedavi alamayan Özdemir, ayağa kalkmak için bir an önce tedavi alabilmek istiyor.

“3 AY ÖNCE SAPASAĞLAM BİR İNSANDIM”

3 ay içerisinde hayallerinin bile değiştiğini belirten Özdemir, “Yalnız yaşıyorum. Kas kaybı yaşamamak için tek başıma yapabildiğim kadar bacaklarımı çalıştırmaya çalışıyorum. Sabah bir arkadaşım gelip pansumanımı yapıyor, kahvaltımı veriyor. Akşam aynı arkadaşım yemeğimi veriyor. İnsanın iç dünyası, psikolojisi değişiyor. 3 ay önce sapasağlam bir insandım. 3 ay önce hiç aklıma gelmezdi ama şu an tekerlekli sandalye, koltuk değneği bakıyorum.” diye konuştu.

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • zatıZangur 1 ay önce Şikayet Et
    Allah şifa versin inşallah. Yanlız bırakmayın bu kardeşimizi
    Cevapla
  • Gezgin 1 ay önce Şikayet Et
    Rabbim yardimcinuz olsun sufa versin kardesim zor durumunuza
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    bende omirilik intabı bunun tedafisine bulamadım şuan ayaktayım idrar yapamıyorum Tak kullanıyorum uzun yürümekte güçlük çekiyorum sonta kullanıyom devletimden yardım bekliyom deprem mağduruyum yardımcı olabilir misiniz tlf o5413896939
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Acil hiçbir şeyi olmayip ta sıcak rahat ortamda yaşamak için kış aylarında fizik tedavi hastanelerini aylarca dolduran kişiler var.
    Cevapla
  • Sakaryalı 1 ay önce Şikayet Et
    Devletin en azından böyle kimsesiz olup felçli kalanların kalabileceği tedavi görebileceği bi rehabilitasyon merkezleri olması lazım sosyal devletin gereği budur ya da belediyelerin o kadar gereksiz şeylere harcama ve yatırımlar yapılıyor ki herkes bir gün bu duruma düşebilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi