Köpek dövüştüren 14 kişiye 93 bin 808 lira ceza

Aksaray’da, jandarmanın havadan dron ile köpek dövüştürdüklerini tespit ettiği 14 kişiye 93 bin 808 lira para ceza yazıldı.

GİRİŞ 16.04.2024 12:36 GÜNCELLEME 16.04.2024 13:08

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı'na gelen Sağlık beledisinde köpek dövüştürüldüğü ihbarı üzerine Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekipleri hareket geçti. Havadan dron ile köpek dövüştürülen bölgeyi tespit eden jandarma, düzenlediği operasyonda organizatörün de aralarında bulunduğu 2'si köpek sahibi 14 şüpheliyi yakaladı. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında, 'Kumar oynanması için imkan sağlamak' ve 'Hayvan Hakları Kanunu'na muhalefet' suçlarından adli işlem başlatıldı ayrıca 93 bin 808 lira ceza uygulandı. Dövüştürülen 2 köpek, koruma altına alınarak hayvan barınağına teslim edildi. Şüpheliler jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest kaldı.

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu