TDV Etiyopya’da yetim ailelere kalkınma projeleriyle destek oluyor

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) “Unutursan Yetim Kalır” projesi kapsamında Etiyopya’da yetim aileler için kalkınma projeleri gerçekleştiriyor.

GİRİŞ 24.05.2024 12:54 GÜNCELLEME 24.05.2024 13:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yetim ailelerin kendi kendilerine geçinmelerini sağlamak için geliştirilen projeler hakkında konuşan Etiyopya Addis Ababa Din Hizmetleri Müşaviri Yaşar Çuhadar, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın öncülüğünde Antalya ve Addis Ababa şehirlerini kardeş şehir ilan ettik ve Antalya Müftülüğü ile TDV Antalya Şubesinin destekleriyle Etiyopya‘da yetim kalkınma projeleri hazırlayarak yetim aileler için iş projelerini hayata geçirdik. Yetim aileler için gerçekleştirdiğimiz bu projelerle direk ve dolaylı olarak 10 bin kişiye ulaştık” dedi. 

Farklı iş kollarında TDV’nin yetim ailelere destekte bulunduğunu ifade eden Yaşar Çuhadar, “Etiyopya’nın kahvesi meşhur olduğu için 25 yetim aileye kahve tezgahı ve malzemeleri satın alarak hayatlarını idame ettirmelerini sağladık. Ayrıca Etiyopya’da yaygın olarak tüketilen incera ekmeğini üretmek için 25 ailemize de incera ekmeği makinesi satın alarak hibe ettik. Kalkınma projemiz kapsamında 70 yetim ailemize süt keçisi, 100 yetim ailemize ise insani gıda yardımında bulunduk. Bu yardımlarımızın yanında Etiyopya’nın farklı bölgelerinde bulunan yetim ailelere yemek ikramında da bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Yetimlerin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında duyarlılık gösteren hayırseverlere teşekkür eden Çuhadar, “Özellikle yetim kalkınma projeleri müşavirliğimiz tarafından periyodik aralıklarla kontrol edilerek projenin sürekliliği sağlanıyor” ifadesini kullandı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    ALLAH C.C razı olsun, yardım etsin inşallah. Amin
    Cevapla
  • Das 3 hafta önce Şikayet Et
    Avrupa afrikayi sömürdü katliam yapti belcika hollanda fransa almanya gibi cin Rusya türkiye yardim gönderdi yatirim yapti askeri destek verdi kim daha medeniyetli burdan anla avrupa medeniyet dedigi tek disi kalmis canavar
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    maşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
En popüler bayram rotaları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bayram diplomasisi! Art arda görüşmeler...