Erkeğe süresiz nafaka bağlandı! Mahkemeden şaşırtan boşanma kararı: "işsiz ve mağdur"

Diyarbakır'da görülen bir boşanma davasında işsiz ve mağdur olduğu gerekçesiyle, kadının erkeğe aylık 3 bin lira nafaka ödemesine hükmedildi.

GİRİŞ 08.01.2025 12:29 GÜNCELLEME 08.01.2025 14:20
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

44 yaşında bir öğretmen olan kadın, 16 yıldır evli olduğu 48 yaşındaki kocasına boşanma davası açtı. Diyarbakır 1'inci Aile Mahkemesi'nde görülen davada 2 yıl sonra çok konuşulacak bir karar çıktı.

1 çocuk annesi olan kadın, 16 yıl önce, 2 çocuğu ile yaşayan dul bir adamla evlendi ancak bir süre sonra aralarında sorunlar başladı. Bunun üzerine kadın, 2 yıl önce kocasına boşanma davası açtı. Mahkeme, 2 yılın sonunda kararını verdi.

ERKEĞE YOKSULLUK NAFAKASI

Kadın, kocasının evliliği ciddiye almadığını, evin ihtiyaçlarıyla ve çocuklarla ilgilenmediğini iddia etti. Beraberinde maddi manevi tazminat ve iştirak ile yoksulluk nafakası talebinde bulundu.

Erkek de söz konusu iddiaların uydurma olduğunu belirterek evliliğin yüklediği tüm sorumlulukları yerine getirdiğini ifade etti. Ayrıca maddi manevi tazminat ve yoksulluk nafakası talebinde bulundu.

Mahkeme, 2 yıl süren davanın ardından tarafların eşit kusurlu olduğuna hükmederek çiftin boşanmasına karar verdi.

Diyarbakır 1'inci Aile Mahkemesi'nde görülen boşanma davasında erkeğin lehine yoksulluk nafakası kararı verildi.

Mahkemede erkeğin işsiz olduğuna, yeterli ve düzenli bir gelirinin olmadığına dikkat çekildi. Böylece tarafların sosyal ekonomik durumları, hakkaniyet ilkesi ve talep miktarı dikkate alınarak, yasal koşulların oluştuğuna karar verildi ve erkek lehine aylık 3 bin TL yoksulluk nafakası verilmesine hükmedildi.

Erkeğin avukatı, müvekkilinin ekonomik olarak mağdur olduğuna dikkat çekerek mahkemenin kararını yerinde bulduğunu belirtti. Bunun nadir görülen bir boşanma davası olduğunu söyleyen avukat, erkeğe süresiz nafaka bağlandığını ifade etti.

Meryem Üstün Haber7.com - Editör
Haber 7 - Meryem Üstün

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünü bitirdi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Felsefe yüksek lisansını tamamladı. Ekim 2023'ten beri Haber7 bünyesinde internet editörü olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 42
  • Kıdemli 3 ay önce Şikayet Et
    Mahkemelerde yine saçma ve şok bir karar ...
    Cevapla
  • saenes 3 ay önce Şikayet Et
    magdur erkek kanunu değiştiremiyorsa kadın da olsun bakalım kanun değişecek mi. ?
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    ayrılan her iki eşinde nafaka alması doğru değil, nafaka bazan yuva yıkmaya bazanda tekrar evlenmeye engel, bir düşünün
    Cevapla
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Hangi tarafa verilirse verilsin süresiz nafaka zulümdür!!!
    Cevapla
  • GERÇEK 3 ay önce Şikayet Et
    saçma bir karar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'deki tarihi yangın artarak devam ediyor: Tüm dünyadan yardım istediler!
Ve müthiş haberi duyurdu! Tüm planlar yapıldı, ANKA-3 titretecek...