Emeklilere BEDAVA hizmetler bir bir duyuruldu! Ücretsiz faydalanacaklar

Türkiye'de 65 yaş ve üzerindeki emekliler için sunulan bedava hizmetler, günlük yaşamda önemli kolaylıklar sağlıyor. Toplu taşıma araçlarından kültürel mekânlara kadar uzanan bu destekler, emeklilerin hayatına hem ekonomik hem de sosyal anlamda katkı sunuyor. Peki, 65 yaş üstü emekliler hangi hizmetlerden ücretsiz olarak yararlanacak?

Emeklilere BEDAVA hizmetler bir bir duyuruldu! Ücretsiz faydalanacaklar
Emeklilere BEDAVA hizmetler bir bir duyuruldu! Ücretsiz faydalanacaklar
GİRİŞ 02.10.2025 08:54 GÜNCELLEME 02.10.2025 08:54

Türkiye'de hayata geçirilen çeşitli destekler, emeklilerin yaşamını kolaylaştırmayı hedefliyor. Özellikle ulaşım, sağlık, kültür ve sosyal hizmetler alanında sunulan ücretsiz veya indirimli imkanlar, milyonlarca 65 yaş üstü vatandaşa maddi ve sosyal anlamda katkı sağlıyor.

Görmeyenin cebi yanacak: Ekim'de başlıyor! Binlerce TL ödememek için...Görmeyenin cebi yanacak: Ekim'de başlıyor! Binlerce TL ödememek için...

ÜCRETSİZ TOPLU TAŞIMA İMKANI

65 yaşını geçen kişiler, belediyelere ait otobüs, metro, tramvay ve şehir içi vapurlar gibi toplu taşıma araçlarını ömür boyu ücretsiz kullanabiliyor. Ayrıca TCDD’nin sunduğu şehirlerarası tren seferlerinde, emeklilere yüzde 50 oranında indirim uygulanıyor.

2025'te Türkiye'de saatler 1 saat geri alınacak mı? 9 yıldır yapılmıyordu!2025'te Türkiye'de saatler 1 saat geri alınacak mı? 9 yıldır yapılmıyordu!

SAĞLIKTA DESTEKLEYİCİ UYGULAMALAR

Emekliler, devlet hastanelerinde daha düşük katkı paylarıyla muayene olabiliyor. Kronik hastalığı olanlar ya da gelir seviyesi düşük bireyler için bazı ilaçlarda katkı payı alınmıyor. Aile hekimliği hizmetleri ise tamamen ücretsiz sunuluyor.

KÜLTÜREL VE SOSYAL FAALİYETLERE BEDAVA ERİŞİM

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müzeler ve ören yerleri, 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz giriş hakkı tanıyor. Bunun yanı sıra, birçok belediyeye ait sosyal tesislerde yemek, spor etkinlikleri ve kültürel programlar için ücretsiz ya da indirimli katılım imkânı mevcut.

Resmen SATILIYOR! Dünyanın en büyük şirketlerindendi, el değiştiriyorResmen SATILIYOR! Dünyanın en büyük şirketlerindendi, el değiştiriyor

ÜCRETSİZ HUKUK DANIŞMANLIĞI VE SOSYAL DESTEKLER

Barolar ve belediyeler, emeklilere yönelik ücretsiz hukuki danışmanlık hizmetleri sunuyor. Ayrıca sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, ihtiyaç sahibi emeklilere gıda, yakacak ve temel ihtiyaç desteği konusunda öncelik tanıyor.

BAŞVURU VE YARARLANMA SÜRECİ

Bu hizmetlerden faydalanmak için genellikle yalnızca T.C. kimlik kartı yeterli oluyor. Ancak bazı belediyeler veya kurumlar, ek başvuru ya da özel kart talep edebiliyor. Bu nedenle emeklilerin, yaşadıkları bölgedeki yerel yönetimlerin güncel uygulamalarını takip etmeleri önem taşıyor.

Kübra Yılmaz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • OGS 1 gün önce Şikayet Et
    Emeklilere niye ücretsiz oluyor, asıl öğrencilere ücretsiz olmalı... Gezip görmesi gereken asıl onlar...
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    aynen ulaştırma bakanlığı buna el atmali
    Cevapla
  • fett 1 gün önce Şikayet Et
    bir cok emekli dunyanin parasini aliyor yada bir kac yerden emekli onun icin her aglayan dogru konusmiyor geliri cok dusuk olana ver bu hakki
    Cevapla
  • Kafkas 3 saat önce Şikayet Et
    Emekli ulaşımda sadece büyük şehirlerde bu hakdan faydalana biliyor doğudada emekli için ulaşım bedava olsun isterim
    Cevapla
  • ahmet 23 saat önce Şikayet Et
    ABOOOWWW, emekli dünyanın parasını alıyormuş, 16.800 tl emekli maaş, karı koca emekli olsa 33.600 eder, bariii,, dünyanın parası lemi
    Cevapla
  • Şenol 1 gün önce Şikayet Et
    Engelli ve65 yaş üstü olanlara sehirler arası yolculuk ücretsiz olmalı
    Cevapla
  • MUŞLUADAM 1 gün önce Şikayet Et
    Tabii Ki YOL HARÇLIĞI DA VERMELERİ GEREKİR.
    Cevapla
  • Kayacık 1 gün önce Şikayet Et
    Emekli aylığı olması gerektiği kadar olsun, aldığı hizmetinde parasını versin. Almadığı hizmetinde parası cebinde kalsın. Bu doğru ve karışık olmayan hesap.
    Cevapla
  • Yalan 1 gün önce Şikayet Et
    68yasindaki kiradaki dul yetim maasi Alan has taken kadinin social yardim talebini reddettiler maasi var diye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Higgins'ten tüm dünyaya İsrail mesajı! "Harekete geçmeliyiz"
İsrail'den Sumud Filosu'na baskın! Türkiye'den peş peşe sert tepkiler