Yeni ceza 140.000 TL: 30 gün trafikten men edilecek! Sürücüler dikkat...

Yeni yasa teklifine göre, plakasında oynama yaparak okunmasını zorlaştıran ya da farklı şekilde okunmasına neden olan sürücülere 140 bin TL idari para cezası kesilecek. Ayrıca bu tür değişiklik tespit edilen araçlar ise 30 gün süresince trafikten men edilecek.

Yeni ceza 140.000 TL: 30 gün trafikten men edilecek! Sürücüler dikkat...
Yeni ceza 140.000 TL: 30 gün trafikten men edilecek! Sürücüler dikkat...
GİRİŞ 05.10.2025 14:25 GÜNCELLEME 05.10.2025 15:33

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Karayolları Trafik Kanunu'nda önemli değişiklikler öngören yasa teklifini gündemine alıyor. 7 Ekim Salı günü başlayacak olan Genel Kurul görüşmelerinde, özellikle trafik cezalarının artırılmasına yönelik yeni düzenlemelerin ele alınması bekleniyor.

Kira Zammı Sorgulama Sayfası | Ekim kira artış oranı öğrenme ekranı 2025Kira Zammı Sorgulama Sayfası | Ekim kira artış oranı öğrenme ekranı 2025

Söz konusu kanun teklifi, sürücüleri doğrudan ilgilendiren çok sayıda yeni yaptırımı içerisinde barındırıyor. Teklifin en dikkat çeken maddelerinden biri ise araç plakalarında yapılan yasa dışı değişikliklerle ilgili oldu.

Ünlü araç kiralama şirketi SATILIYOR! %25'i 5.5 milyon dolara devrediliyorÜnlü araç kiralama şirketi SATILIYOR! %25'i 5.5 milyon dolara devrediliyor

140 BİN TL PARA CEZASI VE TRAFİKTEN MEN CEZASI!

Yeni düzenlemeye göre, tescilli plakanın okunmasını engelleyecek veya farklı algılanmasına neden olacak şekilde plakasında fiziksel ya da görsel değişiklik yapan sürücülere çok ağır yaptırımlar geliyor.

Buna göre, bu tür bir müdahalede bulunan araç sahiplerine 140 bin TL idari para cezası uygulanacak. Ayrıca sadece para cezası ile sınırlı kalınmayacak. Söz konusu aracın 30 gün süreyle trafikten men edilmesi de öngörülüyor.

Meşhur tekstil firması İFLAS ETTİ! Mahkeme reddetti, resmen sona eriyorMeşhur tekstil firması İFLAS ETTİ! Mahkeme reddetti, resmen sona eriyor

Plaka üzerinde oynama yaparak sistemin dışında kalmaya çalışan, otomatik ceza ve radar sistemlerinden kaçmayı hedefleyen kişiler için caydırıcı olması planlanan bu düzenleme, trafik güvenliğini ve denetimini artırmayı amaçlıyor.

Kübra Yılmaz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin'den 12 yıllık zorunlu eğitim mesajı! Raporumuzu oluşturduk
Son dakika Gazze iddiası! İşgalci İsrail ABD'ye iletti! Beklenmedik gelişme!