Hız sınırını aşanlar dikkat! Bakanlık duyurdu: Ehliyet 90 gün iptal olacak
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklik öngören ve trafik cezalarının artırılmasını da kapsayan yasa teklifi üzerindeki görüşmelere başladı. Yeni düzenlemeye göre, yerleşim alanlarında hız sınırını belirlenen oranın üzerinde aşan sürücülerin sürücü belgeleri 90 güne kadar geri alınabilecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 7 Ekim Salı günü Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklik öngören ve trafik cezalarının artırılmasını içeren kanun teklifini gündemine aldı.
2027'de başlıyor, arabalarda ZORUNLU hale gelecek! Dijital kimlik kartı...
HIZ SINIRINI AŞANLARIN EHLİYETİ İPTAL EDİLECEK!
Yeni düzenlemeye göre, yerleşim alanlarında hız sınırını aşan sürücülere kademeli olarak ehliyeti geri alma cezası uygulanacak.
-Hızı 46-55 km/saat aralığında aşanlara her seferinde 30 gün,
-56-65 km/saat aralığında aşanlara 60 gün,
-66 km/saatin üzerinde aşanlara ise 90 gün süreyle sürücü belgesi geri alınacak.
GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜNE SAYGI GÖSTERMEYENE AĞIR YAPTIRIM
Ambulans, itfaiye ve yangın söndürme araçları gibi geçiş üstünlüğüne sahip taşıtlara yol vermeyen sürücüler ciddi yaptırımlarla karşılaşacak.
-Bu sürücülere; 46 bin TL para cezası ve 30 gün ehliyet geri alma cezası uygulanacak.
-Ayrıca, geçiş üstünlüğü olan araçlara yol vermeyen diğer sürücülere de 15 bin TL para cezası kesilecek.
KIRMIZI IŞIKTA KAZAYA SEBEP OLANIN EHLİYETİ GERİ ALINACAK
Kırmızı ışık ihlali yaparak kazaya neden olan sürücülerin ehliyetleri 60 gün süreyle geri alınacak. Ehliyetin iadesi, sürücünün psikoteknik değerlendirmeden geçmesi ve sürüşe engel bir durumun bulunmaması şartına bağlı olacak.
TRAFİKTE TEHLİKELİ DAVRANIŞLARA SERT CEZA
Kasti şekilde bir aracı takip ederek sürücüyü taciz eden ya da bu amaçla aracından inen sürücülere yönelik ciddi cezalar uygulanacak.
Bu tür saldırgan davranışlarda bulunan kişilere 180 bin TL idari para cezası kesilecek, ehliyetleri 60 gün süreyle geri alınacak ve araçları 30 gün süreyle trafikten menedilecek.
Ayrıca, karayollarında izinsiz şekilde yarış yapan motorlu araç sürücüleri de ağır yaptırımlarla karşılaşacak. Bu kişiler 46 bin TL para cezasına çarptırılacak ve sürücü belgeleri 2 yıl süreyle geçici olarak ellerinden alınacak.
-
kadir 8 dakika önce Şikayet EtSürücü kursları vermiş oldukları belgelerle alakalı sorumlulukları devam etmeli, yapılan hatalarla alakalı sürücü kursları da puanlanmalı, bunu da vatandaş şeffaf bir şekilde görmelidir. Bu şekilde olursa haketmeyene belge veriyorlarmı görelim...Beğen
-
bir dostt 52 dakika önce Şikayet EtAnahtarı bırakıp yürüyelim o zamanBeğen
-
cumali 56 dakika önce Şikayet Etbu cezalar az bence aracından inenın 2 yıl ehlıyetıne el konulup 250 bin ceza ayrıca 3-5 yıl arası hapis eklenmeli. Alkol ve uyuşturucu maddeden kazaya karısanların 3 yıl ehlıyetı alınıp 200.000 tl para cezası olmalı 1-2 yıl arasıda cezaevi.Beğen
-
mustafa 1 saat önce Şikayet EtEnflasyonun olduğu ülkede bu cezalar gelecek yıllarda caydırıcılığı kalmıyor. Asgari ücrete endekslensin sürekli etkili kalsın.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Ali 1 saat önce Şikayet Ethaftasonu şoförleri, kaldırım şoförleri, trafiği akmaz hale getirenlere de birşey düşündünüz mü?Beğen Toplam 1 beğeni