Cep dostu Mercedes otomobil geliyor! 9 Haziran'da başlıyor

Mercedes-Benz, elektrikli GLC serisini genişletmek için haziran ayında 2 yeni modeli kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Mevcut versiyonlara kıyasla daha düşük batarya kapasitesine sahip olacak yeni seçenekler, markanın elektrikli SUV gamında erişilebilir fiyatlı olacak.

Cep dostu Mercedes otomobil geliyor! 9 Haziran'da başlıyor
Cep dostu Mercedes otomobil geliyor! 9 Haziran'da başlıyor
GİRİŞ 04.06.2026 10:23 GÜNCELLEME 04.06.2026 11:39

Mercedes-Benz, elektrikli GLC ürün gamını daha erişilebilir hale getirecek yeni modeller için hazırlıklarını sürdürüyor. Alman medyasında yer alan bilgilere göre marka, 9 Haziran'dan itibaren GLC 250 EQ ve GLC 300 4MATIC EQ modellerinin siparişlerini kabul etmeye başlayacak. Yeni araçların müşterilere teslimatının ise yıl sonu gelmeden başlaması planlanıyor.

Bağırsaklarınızı komple temizliyor! Ispanağı bile solladıBağırsaklarınızı komple temizliyor! Ispanağı bile solladı

CEP DOSTU MERCEDES OTOMOBİL GELİYOR! İNANILMAZ FIRSAT...

Elektrikli GLC ailesinin şu anki en güçlü temsilcisi olan GLC 400 4MATIC EQ, 360 kW güç üreten çift motorlu sistemi ve 94 kWsa kapasiteli bataryasıyla dikkat çekiyor.

Yeni GLC 250 EQ, arkadan itişli sürüş düzeniyle 260 kW güç üretirken, GLC 300 4MATIC EQ dört tekerlekten çekiş sistemini koruyarak 310 kW'lık performans sunacak. Her iki model de güç ve performans açısından mevcut GLC 400 4MATIC EQ'nun altında yer alacak.

Mercedes-Benz'in yeni nesil 800 volt elektrik mimarisini kullanan modellerde görev yapan 85 kWsa kullanılabilir kapasiteli batarya paketi, bu iki versiyonda da standart olarak sunulacak.

Şarj tarafında ise araçlar, 320 kW'a kadar DC hızlı şarj desteği sayesinde bataryalarını yüzde 10'dan yüzde 80 seviyesine yaklaşık 22 dakikada doldurabilecek. Alternatif akım (AC) ile yapılan şarjlarda ise 11 kW'lık güç desteği sunulurken, tam dolum süresi yaklaşık 9 saat olarak belirtiliyor.

Pişman ettiriyor: Akciğerinizi mahvediyor! Uzak durunPişman ettiriyor: Akciğerinizi mahvediyor! Uzak durun

Markanın elektrikli GLC atağının bununla sınırlı kalmayacağı da konuşuluyor. Yıl sonuna kadar tanıtılması beklenen GLC 300+ EQ modelinin, 94 kWsa kapasiteli büyük batarya ile 270 kW gücündeki arkadan itişli motoru bir araya getireceği ifade ediliyor.

Ayrıca serinin en ulaşılabilir seçeneği olması beklenen giriş seviyesi modelde, 230 kW güç üreten arkadan itişli bir motor ve 64 kWsa kapasiteli LFP batarya teknolojisinin kullanılacağı belirtiliyor.

Mercedes-Benz henüz yeni modellerin resmi fiyatlarını paylaşmış değil. Ancak daha küçük batarya seçeneklerinin devreye alınmasıyla birlikte elektrikli GLC ailesinin daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşması ve rekabet gücünü artırması bekleniyor.

Kübra Yılmaz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kübra Yılmaz

Editör Hakkında

1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Bayburtlu 16 dakika önce Şikayet Et
    Meecedes ve vw grubuna boykot
    Cevapla
  • Hayırlı olsun 48 dakika önce Şikayet Et
    Sipariş ettik bakalım 4 Matic 490 ps full elektrikli 73 bin euro işte 6 bin Euro devlet desteği hibe var 67 bin Euro eski mersedesi verdim 27 bin Euro da ondan düştüler. Toplam 40 bin Euro ya mal oldu temmuzda gelecek araba bir Türkiye yaparız artık yanında sabit ve taşınabilir Şarj istasyonu veriyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kağıthane'de yürek yakan kaza: Otizmli Zümre'den geriye acı dolu bir hikaye kaldı
Dünya Kupası'nın en değerli 50 futbolcusu belli oldu: Milli yıldızlarımız listede!